€0,00

Inno Coatings - 15 / Nov / 2020

Kan ik mijn woonkamer vloer zelf verven?

Kan ik mijn woonkamer vloer zelf verven?
Laatste Nieuws

Wilt u een nieuwe vloer beschermen, of een oude vloer opknappen. Maar u vraagt zich af hoe u moet beginnen. Allereerst is het heel belangrijk om te bepalen welke vloer er momenteel in uw woonkamer, garage of badkamer ligt. Bedenk ook goed wat u met de vloer wilt doen of waarvoor u hem gaat gebruiken.

Heeft u een reeds bestaande vloer of juist net nieuw opgeleverde betonvloer, dan is het erg belangrijk dat deze goed gedroogd is voor u kunt beginnen. De vuistregel voor droogtijd van de vloer is 1 cm laagdikte = 1 week wachttijd.

Gaat het om een garage waarin geen of juist wel een auto komt te staan, wordt de woonkamer veel belopen of heeft u bijvoorbeeld huisdieren. Dit is allemaal van belang bij de keuze van de juiste vloercoating product.

Als u bijvoorbeeld een houten vloer een nieuw leven wilt inblazen, dan zult u deze eerst goed moeten schuren en ontvetten al volgens u het kunt behandelen met een transparante of zelfs dekkende vloercoating. Onze transparante 2-componenten Houten vloercoating is zo samengesteld dat het uw houten vloer niet donkerder maakt maar z'n natuurlijke uitstraling behoud, slijtvast, vuil- en waterafstotend is.

Gaat u voor een industriële betonlook, dan is het belangrijk de betonvloer een goede voorbehandeling te geven (zie onze gebruiksaanwijzingen) door deze mat op te schuren voor een goede hechting. Daarna kunt u er voor kiezen een 1- of 2-component transparante vloercoating aan te brengen. Dit altijd in combinatie met de 1-component transparante primer.

Voor een garagevloer dient men per definitie te gaan voor een 2-component vloercoating deze is sterker, vloeistofdicht en bestand tegen de weekmakers in autobanden en chemicaliën. Gebruik hiervoor onze speciale Garagevloer coating 2k.

Zelfs voor uw oude laminaat- of kunststof vloer heeft Inno Coatings een coating ontwikkeld waardoor uw vloer weer jaren mee kan. Deze coatings gaan direct een zeer goede hechting op de ondergrond aan zonder primer. Zeer eenvoudig zelf aan te brengen. Alle Ral kleuren leverbaar.

Op de vraag hoe te beginnen aan uw project, is dus eigenlijk niet in één zin uit te leggen. Zoals u leest hangt het van een groot aantal factoren af. Ons advies luid dan ook, maak voor uw zelf een lijstje met informatie zoals: welke vloer heb ik, wat wil ik, waarvoor wordt het gebruikt enzovoort. Kies aan de hand daarvan welk Inno Coatings product het beste geschikt zou zijn. Met een goed stappenplan kunt u gerust aan uw project beginnen. Om zeker te zijn dat u het juiste product kiest, raden wij u aan de beschrijving en datasheets van onze producten goed door te lezen. Deze zijn te vinden op onze Assortiments pagina.

Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

 

Recente artikelen

Laatste nieuwslijst

 • Waarom is een betonlook vloer zo immens populaire?
  09 / Nov / 2021

  Inno Coatings - 15 / Nov / 2020

  Waarom is een betonlook vloer zo immens populaire?

 • Kan ik mijn woonkamer vloer zelf verven?
  15 / Nov / 2020

  Inno Coatings - 15 / Nov / 2020

  Kan ik mijn woonkamer vloer zelf verven?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen