• Direct vanuit onze fabriek geleverd
 • Beveiligde betalingsmogelijkheden
 • +31 (0)6 1459 1623 (werkdagen 09.00 - 17.00 uur)

€0,00

Inno Coatings - 18 / Apr / 2022

Betonlook vloer stappenplan

Betonlook vloer stappenplan
Werkwijzers

Momenteel de echte trend de stoere industriele uitstraling en daar hoort de Betonlook vloer bij. Maar waarom eigenlijk deze trend? Een betonlook vloer ziet er gewoon stoer uit, maar voelt ook erg rauw aan. Betonlook vloer dankt zijn populariteit aan het feit dat het eigenlijk een heel gemakkelijke vloer is, die tegen een stootje kan en met de juiste sterke toplaag krasvast en stofvrij is.

Een betonlook vloer is gelijk de eyecatcher van je huiskamer, het geeft niet alleen een prachtige uitstraling maar heeft ook nog eens een onderhoudsvriendelijke eigenschap. Nog een belangrijke aspect is dat het eigenlijk zelf aan te leggen is. Je heb dan al voor een relatieve lage prijs een zeer mooie onderhoudsvrije en moderne vloer waar je nog jaren plezier van zult hebben.

Een betonlook vloer geeft je huis gelijk die industriële stoere uitstraling waar je naar zoekt. Zo’n betonvloer zag je vroeger eigenlijk alleen maar in een garage of magazijn, maar heeft zich nu al enige tijd ook in de interieurmarkt gevestigd.

Als je denkt dat een kale betonlook vloer zorgt voor koude voeten? Tegenwoordig worden huizen veelal met vloerverwarming geleverd en dat in combinatie met een betonlook vloer geeft het een energiezuinig en duurzame afwerking. Overgens zorgt beton namelijk voor een goede warmtegeleiding en houd dus juist de warmte vast en daardoor voelt de ondergrond warm en comfortable aan.

Stappenplan:

1. Voor u aan de slag kunt gaan dient u de vloer goed te ontvetten met onze Inno Vloerreiniger. Dit voorkomt dat u het vet/vuil verplaast en zo in de vloer schuurt.

2. Dan kunt u aan het schuren beginnen. Meestal volstaat korrel 180 om de vloer mooi egaal op te ruwen. Het is raadzaam een grote boen-/schuurmachine te huren bij een bouwmarkt. Kosten zijn vaak tussen 30 à 40 euro voor een halve dag. Scheelt tijd en gemak. Probeer de machine geleidelijk rustig over de vloer te bewegen dan voorkom je glooiingen.

3. Dan heel belangrijk wat veel mensen vergeten of bewust niet doen vanwege de extra kosten is het aanbrengen van een goede primer. Een primer voor een goede hechting tussen de ondergrond en de daarop komende toplaag. Gebruik bijvoorbeeld onze Inno Coatings Primer 1K. Deze primer laat nagenoeg geen banen na bij het aanbrengen. Ziet u toch nog banen? Dit kan onstaan zijn doordat de vloer erg inzuigt mogelijk een nieuwe nog onbehandelde vloer. Wij adviseren altijd 2 primerlagen aan te brengen.

4. Uiteindelijk komt er een mooie sterke transparante 2-componenten coating overheen. Wij adviseren altijd 2 toplagen aan te brengen. Gebruik hiervoor een van onze Inno Coatings Topcoat producten. 

Extra tip!

Hou een droogtijd aan van 1 dag. Dus per dag brengt u een laag aan (primer of topcoat). Op de verpakking van de meeste coatings en primers staan soms kortere droogtijden op, dit zijn echter tijden onder de meest gunstigste omstandigheden van temperatuur en luchtvochtigheid. Om er zeker van te zijn dat de vloer goed is voor een volgende laag, is het dus verstandig 1 laag per dag aan te brengen.

Uiteraard hangt dit ook van de staat van uw vloer af. Heeft u een net afgeleverde nieuwbouw huis, dan is uw vloer uiteraard zeer geschikt. Deze vloer moet wel goed gedroogd zijn voor u kunt beginnen aan uw betonlook vloer. Droogtijd van de vloer is 1 cm laagdikte = 1 week wachttijd.

Dit probleem heb je in een reeds bestaande huis niet en zou je gelijk aan de slag kunnen met het schuren en goed ontvetten van de vloer, mist de vloer in goede staat is. Indien nodig zult u eerst de evt schuren en beschadigingen moeten repareren. Gebruik daar ook een goede sterke elastische 2-component epoxy plamuur voor.

Succes

Recente artikelen

Laatste nieuwslijst

 • Verschillende type coatings
  24 / Aug / 2022

  Inno Coatings - 18 / Apr / 2022

  Verschillende type coatings

 • Betonlook vloer stappenplan
  18 / Apr / 2022

  Inno Coatings - 18 / Apr / 2022

  Betonlook vloer stappenplan

 • Zelf de vloer coaten
  15 / Jan / 2022

  Inno Coatings - 18 / Apr / 2022

  Zelf de vloer coaten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen