• Direct vanuit onze fabriek geleverd
 • Beveiligde betalingsmogelijkheden
 • +31 (0)6 1459 1623 (werkdagen 09.00 - 17.00 uur)

€0,00

Inno Coatings - 24 / Aug / 2022

Verschillende type coatings

Verschillende type coatings
Werkwijzers

Alles lijkt op elkaar, zeker als je een leek bent op het gebied van coatings. Het is dus verstandig om je te verdiepen in de toepassingen ervan en welke soort coating nou het meest geschikt is voor uw klus. Op basis van de eigenschappen van de soort coating kun je dit al een beetje bepalen. Daarom hebben we de 3 belangrijkste coating soorten voor je op een rij gezet.

Epoxy coating

Een epoxy vloer heeft een vloeistofdichte eigenschap en is daardoor uitermate geschikt voor zwaard industrieel gebruik met heftruckverkeer in onder meer loodsen, magazijnen en werkplaatsen. Maar doorzijn hogere hardheid wel meer krasgevoeliger. Epoxy heeft wel een hogere chemische resistentie dus beter opgewassen tegen de blootstelling aan chemische stoffen. Maar Epoxy is niet UV-bestendig.

 

Polyurethaan coating (PU)

Polyurethaan vloer (of PU) is zachter en elastisch, veren dus licht mee en heeft daardoor een hogere krasvastheid. Een PU gietvloer is dus wat meer geschikt voor scholen, kinderdagverblijven, sport- en fitnessruimten, sanitaire ruimten, productieruimten, winkels en kantoorruimten. Belangrijk pluspuntje: Polyurethaan is UV-bestendig, dus een coating op basis van polyurethaan verkleurt niet aan blootstelling van UV-licht.

 

Acrylaat coating

Acrylverf is op waterbasis, duurzaam en kras- en slijtvast is. De verf heeft weinig geur en droogt snel en is daarom heel geschikt voor gebruik binnen. Een acrylaat is enorm veelzijdig in zijn toepassingen. Acrylaat vloeren zijn vloeistofdicht, antislip, oersterk, makkelijke onderhoud, vries- en hittebestendigheid en worden veelal toegepast in de vleesverwerkende industrie, chemische industrie of andere industrieën waar met zware belasting wordt gewerkt. Acrylaat is UV-bestendig en dus niet vergelend.


Buiten de ruimte waarvoor de coating wordt gebruikt, zit het verschil dus vooral in de hardheid van de toegepaste kunsthars: epoxyhars is bijvoorbeeld harder dan polyurethaan hars.

Recente artikelen

Laatste nieuwslijst

 • Verschillende type coatings
  24 / Aug / 2022

  Inno Coatings - 24 / Aug / 2022

  Verschillende type coatings

 • Betonlook vloer stappenplan
  18 / Apr / 2022

  Inno Coatings - 24 / Aug / 2022

  Betonlook vloer stappenplan

 • Zelf de vloer coaten
  15 / Jan / 2022

  Inno Coatings - 24 / Aug / 2022

  Zelf de vloer coaten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen