• Direct vanuit onze fabriek geleverd
 • Beveiligde betalingsmogelijkheden
 • +31 (0)6 1459 1623 (werkdagen 09.00 - 17.00 uur)

€0,00

Inno Coatings - 15 / Jan / 2022

Zelf de vloer coaten

Zelf de vloer coaten
Werkwijzers

Wilt u een nieuwe vloer beschermen, of een oude vloer opknappen. Maar u vraagt zich af hoe u moet beginnen. Allereerst is het heel belangrijk om te bepalen welke vloer er momenteel in uw woonkamer, garage of badkamer ligt. Bedenk ook goed wat u met de vloer wilt doen of waarvoor u hem gaat gebruiken.

Heeft u een reeds bestaande vloer of juist net nieuw opgeleverde betonvloer, dan is het erg belangrijk dat deze goed gedroogd is voor u kunt beginnen. De vuistregel voor droogtijd van de vloer is 1 cm laagdikte = 1 week wachttijd.

Gaat het om een garage waarin geen of juist wel een auto komt te staan, wordt de woonkamer veel belopen of heeft u bijvoorbeeld huisdieren. Dit is allemaal van belang bij de keuze van de juiste vloercoating product.

Als u bijvoorbeeld een houten vloer een nieuw leven wilt inblazen, dan zult u deze eerst goed moeten schuren en ontvetten al volgens u het kunt behandelen met een transparante of zelfs dekkende vloercoating. Onze transparante 2-componenten Houten vloercoating is zo samengesteld dat het uw houten vloer niet donkerder maakt maar z'n natuurlijke uitstraling behoud, slijtvast, vuil- en waterafstotend is.

Gaat u voor een industriële betonlook, dan is het belangrijk de betonvloer een goede voorbehandeling te geven (zie onze gebruiksaanwijzingen) door deze mat op te schuren voor een goede hechting. Daarna kunt u er voor kiezen een 1- of 2-component transparante vloercoating aan te brengen. Dit altijd in combinatie met de 1-component transparante primer.

Voor een garagevloer dient men per definitie te gaan voor een 2-component vloercoating deze is sterker, vloeistofdicht en bestand tegen de weekmakers in autobanden en chemicaliën. Gebruik hiervoor onze speciale Garagevloer coating 2k.

Zelfs voor uw oude laminaat- of kunststof vloer heeft Inno Coatings een coating ontwikkeld waardoor uw vloer weer jaren mee kan. Deze coatings gaan direct een zeer goede hechting op de ondergrond aan zonder primer. Zeer eenvoudig zelf aan te brengen. Alle Ral kleuren leverbaar.

 

Stappenplan:

1. Voor u aan de slag kunt gaan dient u de vloer goed te ontvetten met onze Inno Ontvetter. Dit voorkomt dat u het vet/vuil verplaast en zo in de vloer schuurt. Indien nodig zult u eerst de evt schuren en beschadigingen moeten repareren. Gebruik daar ook een goede sterke elastische 2-component epoxy plamuur voor.

2. Dan kunt u aan het schuren beginnen. Meestal volstaat korrel 180 om de vloer mooi egaal op te ruwen. Het is raadzaam een grote boen-/schuurmachine te huren bij een bouwmarkt. Kosten zijn vaak tussen 30 à 40 euro voor een halve dag. Scheelt tijd en gemak. Probeer de machine geleidelijk rustig over de vloer te bewegen dan voorkom je glooiingen.

3. Dan heel belangrijk wat veel mensen vergeten of bewust niet doen vanwege de extra kosten is het aanbrengen van een goede primer. Een primer voor een goede hechting tussen de ondergrond en de daarop komende toplaag. 

4. Uiteindelijk komt er dan een 1- of 2-componenten coating overheen. Wij adviseren altijd 2 toplagen aan te brengen. 

Extra tip!

Hou een droogtijd aan van 1 dag. Dus per dag brengt u één laag primer of topcoat aan. In de datasheet/gebruiksaanwijzing van de meeste coatings en primers staan soms kortere droogtijden, dit zijn echter tijden onder de meest gunstigste omstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid bv. Om er zeker van te zijn dat de vloer goed is voor een volgende laag, is het dus verstandig 1 laag per dag aan te brengen.

Op de vraag hoe te beginnen aan uw project, is dus eigenlijk niet in één zin uit te leggen, maar het antwoord is zeker ja. Zoals u leest hangt het van een groot aantal factoren af. Ons advies luid dan ook, maak voor uw zelf een lijstje met informatie zoals: welke vloer heb ik, wat wil ik, waarvoor wordt het gebruikt enzovoort. Kies aan de hand daarvan welk Inno Coatings product het beste geschikt zou zijn. Met een goed stappenplan kunt u gerust aan uw project beginnen. Om zeker te zijn dat u het juiste product kiest, raden wij u aan de beschrijving en datasheets van onze producten goed door te lezen. Deze zijn te vinden op onze Assortiments pagina.

Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

 

Recente artikelen

Laatste nieuwslijst

 • Verschillende type coatings
  24 / Aug / 2022

  Inno Coatings - 15 / Jan / 2022

  Verschillende type coatings

 • Betonlook vloer stappenplan
  18 / Apr / 2022

  Inno Coatings - 15 / Jan / 2022

  Betonlook vloer stappenplan

 • Zelf de vloer coaten
  15 / Jan / 2022

  Inno Coatings - 15 / Jan / 2022

  Zelf de vloer coaten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen