€0,00


Veel gestelde vragen

  Hoe begin ik het beste aan een verfproject?

In het kort is de werkwijze dat u begint met het goed reinigen/ontvetten van het te behandelen ondergrond en goed naspoelen met schoon water. Het reinigen en ontvetten wordt vaak vergeten of niet goed gedaan, terwijl dit juist zo belangrijk is voor de hechting. Nadat de vloer goed gedroogd is kunt u gaan schuren. Dan brengt u een laag primer aan. Repareer de eventuele scheuren en gaten. Vervolgens kunt u indien nodig de gerepareerde plekken nog licht opschuren en/of in de primer zetten. En dan kan er eindelijk één of twee toplagen (afwerklaag) aangebracht worden. Wij adviseren in de meeste gevallen 2 toplagen.

  Waarom moet ik eerst ontvetten en dan pas schuren, en niet andersom?

Een veel gemaakte fout is om eerst gaat schuren en daarna te gaan ontvetten. De juiste werkwijze is dat u de te behandelen ondergrond eerst goed reinigd/ontvet om daarna te gaan schuren. Op een vloer of wand onstaat er na verloop van tijd stof, vuil en een vettig laagje. Door deze laag eerst te reinigen voorkomt u het verspreiden ervan, wordt het niet in de ondergrond geschuurd wat weer zorgt voor een betere hechting van de verf. Bovendien is uw schuurpapier snel verzadigd met vuil en vet tussen de schuurkorrels in en verlies daardoor zijn werking. Het bespaart u dus niet alleen veel tijd en moeite, maar ook schuurpapier. Elk te behandelen oppervlak (zelfs nieuw hout), ontvet u altijd eerst met een zeer sterk ontvettend reinigingsmiddel

  Kan ik mijn oppervlakte gewoon met water afnemen voor ik ga verven?

Door de te behandelen oppervlakten alleen schoon te maken met water of gewoon product, verwijder je niet al het vuil en vettigheid. Een goede ontvetter zorgt er juist voor dat deze vetten worden opgelost. Daardoor ontstaat er een betere hechting van de coating aan het oppervlak. Gebruik dus een goed ontvettend reinigingsmiddel. De meeste vloerreinigers lossen vet en vuil niet op maar verspreiden het. Gebruik daarom een van onze reinigingsmiddelen voor het beste resultaat.

  Wat is Potlife?

Potlife is de tijd waarbinnen de coating (verf) verwerkt kan worden nadat het blik geopend is. Dit geldt voor elke coating (verf), maar bij veel soorten luistert het niet zo nauw. Maar bij 2-componenten coating is de potlife echter vele malen korter. Na menging van de twee componenten (Coating (A) en de Verharder (B)) heeft u dus een beperkte tijd om de coating aan te brengen voor deze uithard. Het verhardingsproces begint zodra de 2-componenten bij elkaar gevoegd worden. De verhardingtijd is per product verschillend, lees daarom goed de bijbehorende technische datasheet door voor de juiste potlife. Zorg dat u alleen aanmaakt wat u nodig heeft of kunt verwerken binnen die tijd. Eenmaal vermengd is de coating niet langer te bewaren dan de aangegeven verhardingstijd.

  Kan ik mijn reeds vermengde 2-componenten coating voor de volgende dag bewaren als ik het blik goed afsluit?

Nee, het afsluiten van een reeds vermengde 2-componenten is zelfs gevaarlijk. De chemische werking van de twee samengevoegde componenten stopt namelijk niet, ook niet wanneer u het blik luchtdicht afsluit. Niet door zuurstof, maar de 2-componenten zelf gaan bij samenvoeging een reactie aan. Dus ook restanten van gemengde verf kunt u niet zomaar afsluiten. U zult deze echter moeten laten indrogen. Wanneer u het toch afsluit, ontstaat er zoveel druk in het blik waardoor deze kan exploderen, met alle gevolgen van dien. Daarom adviseren wij bij grote oppervlaktes altijd de potlife in de gaten te houden, om het te gebruiken product eventueel in gedeeltes te vermengen.

  Ik wil een betonlook vloer maken maar krijg zichtbare banen na aanbrengen van de Primer, hoe kan dat?

Ziet u banen van een Primer na de droogtijd? Dit kan gebeuren door zuiging van de vloer. Waarschijnlijk betreft het een nieuwe vloer of een opnieuw gelegaliseerd bestaande vloer waardoor de primer te snel de vloer in trekt. U kunt dit voorkomen door er een tweede laag Primer overheen te zetten, de banen zullen dan nagenoeg verdwijnen. Dit is ook aan te raden als er een dekkende toplaag overheen komt en die zichtbare banen eigenlijk niet uit maken. De toplaag zal waarschijnlijk niet goed kunnen hechten vanwege de te schrale primerlaag. Uiteindelijk kunt u er 1 of 2 transparante toplagen overheen zetten afhankelijk van het soort product of gebruik. De coating voor de eerste en tweede laag opzetten met roller (25cm), daarna eventueel narollen met de grotere verfroller (50cm) om rolbanen te voorkomen. 

  Welke soort coating moet ik gebruiken en wat zijn de verschillen?

Alles lijkt op elkaar, zeker als je een leek bent op het gebied van coatings. Het is dus verstandig om je te verdiepen in de toepassingen ervan en welke soort coating nou het meest geschikt is voor uw klus. Op basis van de eigenschappen van de soort coating kun je dit al een beetje bepalen. Daarom hebben we de 3 belangrijkste soorten voor je op een rij gezet.

 • Epoxy coating

  Zo heeft een epoxy vloer vloeistofdichte eigenschappen en is daardoor uitermate geschikt voor zwaard industrieel gebruik met heftruckverkeer in onder meer loodsen, magazijnen en werkplaatsen. Maar door zijn hogere hardheid wel meer krasgevoeliger. Epoxy heeft wel een hogere chemische resistentie dus beter opgewassen tegen de blootstelling aan chemische stoffen. Maar Epoxy is niet UV-bestendig.

 • Polyurethaan coating

  Polyurethaan vloer (of PU) zijn zachter en elastisch, veren dus licht mee en heeft daardoor een hogere krasvastheid. Een PU gietvloer is dus wat meer geschikt voor scholen, kinderdagverblijven, sport- en fitnessruimten, sanitaire ruimten, productieruimten, winkels en kantoorruimten. Belangrijk pluspuntje: Polyurethaan is UV-bestendig, dus een coating op basis van polyurethaan verkleurt niet of nauwelijks aan blootstelling van UV-licht.

 • Acrylaat coating

  Acrylverf is op waterbasis, duurzaam en kras- en slijtvast is. De verf heeft weinig geur en droogt snel en is daarom heel geschikt voor gebruik binnen. Een acrylaat is enorm veelzijdig in zijn toepassingen. Acrylaat vloeren zijn vloeistofdicht, antislip, oersterk, gemakkelijk in onderhoud, vries- en hittebestendig en worden veelal toegepast in de vleesverwerkende industrie, chemische industrie of andere industrieën waar met zware belasting wordt gewerkt. Acrylaat is UV-bestendig en dus niet vergelend.

Download hier de Technische Datasheet per product.

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Heeft u toch nog een andere vraag, opmerking, suggestie of over het bestellen van producten, laat het ons weten via email of ons contactformulier. Uw vragen worden doorgaans tijdens werkdagen binnen 24 uur beantwoord.
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0