€0,00


Veel gestelde vragen

  Hoe begin ik het beste aan een verfproject?

In het kort is de werkzijze dat u begint met het reinigen/ontvetten van het te bewerken ondergrond. Dit wordt wordt echter vaak vergeten of niet goed gedaan, terwijl dit juist zo belangrijk is voor de hechting. Daarna kunt u gaan schuren. Dan brengt u een laag primer aan. Repareer de eventuele scheuren en gaten. Vervolgens kunt u indien nodig de gerepareerde plekken nog licht opschuren en/of in de primer zetten. En kan er eindelijk één of twee toplagen (afwerklaag) aangebracht worden.

  Waarom moet ik eerst ontvetten en dan pas schuren, en niet andersom?

Een veel gemaakte fout is om eerst gaat schuren en daarna te gaan reinigen (ontvetten). De juiste werkwijze is dat u de te behandelen ondergrond eerst reinigd/ontvet om daarna te gaan schuren. Op een vloer of wand onstaat er na verloop van tijd stof, vuil en een vettige laag. Door deze eerst te reinigen voorkomt u het verspreiden ervan, wordt het niet in de ondergrond geschuurd en zorg uiteindelijk voor een betere hechting van de verf. Bovendien is uw schuurpapier snel verzadigd met vuil en vet tussen de schuurkorrels, en verlies daardoor zijn werking. Het bespaart u dus niet alleen veel tijd en moeite, maar ook schuurpapier. Elk te behandelen oppervlak (zelfs nieuw hout), ontvet u altijd eerst met een zeer sterk ontvettend/desinfecterend reinigingsmiddel

  Kan ik mijn oppervlakte gewoon met water afnemen voor ik ga verven?

Door de te behandelen oppervlakten alleen schoon te maken met water of gewoon product, verwijder je niet al het vuil en vettigheid. Een goede ontvetter zorgt er juist voor dat deze vetten worden opgelost. Daardoor ontstaat er een betere hechting van de coating aan het oppervlak. Gebruik dus een goed ontvettend en desinfecterend reinigingsmiddel. De meest vloerreiniger lossen vet en vuil niet op maar verplaatsen het. Gebruik daarom een van onze reinigingsmiddelen voor het mooiste resultaat.

  Wat is Potlife?

Potlife is de tijd die u heeft om de coating (2-componenten product) te verwerken voordat deze is uitgehard. Na menging van de twee componenten (Coating (A) en de Verharder (B)) heeft u dus een beperkte tijd om de coating aan te brengen. Het verhardingsproces begint zodra de 2-componenten bij elkaar gevoegd worden. De verhardingtijd is per product verschillend lees daarom goed de technische datasheet door van het desbetreffende product. Zorg dat u alleen aanmaakt wat u nodig heeft of kunt verwerken binnen die tijd. Eenmaal vermengd is de coating niet langer te bewaren dan de aangegeven verhardingstijd.

  Kan ik mijn reeds vermengde 2-componenten coating voor de volgende dag bewaren als ik het blik goed afsluit?

Nee, het afsluiten van een reeds vermengde 2-componenten is zelfs gevaarlijk. De chemische werking van de 2 samengevoegde componenten namelijk stopt niet ook niet wanneer u het blik luchtdicht afsluit. Niet door zuurstof maar de 2-componenten zelf gaan bij samenvoeging een reactie aan. Dus ook restanten van gemengde verf kunt u niet zomaar afsluiten, maar u moet deze echter laten indrogen. Wanneer u namelijk het blik afsluit, ontstaat er door de chemische reactie van de 2-componenten te veel druk in het blik waardoor deze kan exploderen, met alle gevolgen van dien. Daarom adviseren wij bij grote oppervlaktes altijd de potlife in de gaten te houden, om het te gebruiken product eventueel in gedeeltes te vermengen.

  Ik wil een betonlook vloer maken maar krijg zichtbare banen na aanbrengen van de Primer, hoe kan dat?

Ziet u banen van een Primer na de droogtijd? Dit kan gebeuren door zuiging van de vloer. Waarschijnlijk betreft het een nieuwe vloer of een opnieuw gelegaliseerd bestaande vloer waardoor de primer te snel de vloer in trekt. U kunt dit voorkomen door er een tweede laag Primer overheen te zetten, de banen zullen dan nagenoeg verdwijnen. Dit is ook aan te raden als er een dekkende toplaag overheen komt en die zichtbare banen eigenlijk niet uit maken. De toplaag zal waarschijnlijk niet goed kunnen hechten vanwege de te schrale primerlaag. Uiteindelijk kunt u er 1 of 2 transparante toplagen overheen zetten afhankelijk van het soort product of gebruik. De coating voor de eerste en tweede laag opzetten met roller (25cm), daarna eventueel narollen met de grotere verfroller (50cm) om rolbanen te voorkomen. 


Download hier de Technische Datasheet per product.

Heeft u toch nog vragen?

Voor al uw vragen, opmerkingen, suggesties of over het bestellen van producten, kunt u een bericht sturen via ons contactformulier. Uw vragen worden op werkdagen binnen 24 uur beantwoord.
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0