• Direct vanuit onze fabriek geleverd
 • Beveiligde betalingsmogelijkheden
 • +31 (0)6 1459 1623 (werkdagen 09.00 - 17.00 uur)

€0,00


Veel gestelde vragen

  Hoe bereken ik de hoeveelheid coating die nodig is?

Om precies te weten hoeveel verf u nodig heeft hebben wij voor u een rekensommetje die u kunt gebruiken. U wilt uw garagevloer voorzien van Garagecoating. Advies van ons 2 lagen aanbrengen. De garagavloer heeft een lengte van 6 meter en een breedte van 3 meter. Deze worden vermenigvuldigd en heeft u het aantal m². In dit geval 6x3 is 18m². Verbruik van de Garagevloer coating is 8m² per kg. Verbruik wordt bij al onze producten vermeld.

Dan gaat de berekening als volgt: A x B : C = D 

 • (A) m2 (lengte x breedte van het te schilderen oppervlak)
 • (B) aantal lagen 
 • (C) verbruik van het product 
 • (D) uitkomst (aantal kg coating, naar boven afronden)

Uitkomst: (A) 18  x (B) 2 : (C) 8 = (D) 4,5 wordt afgerond 5 kg voor 2 lagen. Maar let op! Sterk zuigende vloeren hebben een hoger verbruik. Reken op 20% extra. 


  Hoe begin ik het beste aan een verfproject?

Voor u begint aan een verfproject is het belangrijk een planning te maken.

 • Bepaald om welk ondergrond het gaat dat u wilt verven. Is dat beton, hout, tegels of laminaat bijvoorbeeld. Dit is nodig voor de juiste behandeling van de vloer én de te gebruiken coating.
 • Bereken de oppervlakte in m2 (lengte x breedte) van de te behandelen ondergrond, zodat u kunt bepalen hoeveel kg (of liters) verf u moet bestellen. Maar let wel op sterk zuigende oppervlaktes hebben een hoger verbruik. Dit kan zomaar oplopen tot wel 20% meer verbruik. 
 • Lees van de uitgekozen producten de specificaties door om te zien wat de aanbevelingen zijn zoals bijvoorbeeld het aantal aanbevolen lagen, ideale verwerkingstemperatuur, relatieve luchtvochtigheid en heel belangrijk de potlife van het product. 
 • Maak een lijst van alle benodigdheden. Denk niet alleen aan de hoeveelheid verf die u nodig heeft maar ook kwasten, goede verfrollers (voor elke laag 1) of afplaktape bijvoorbeeld.

Stappenplan:

 1. Begin met het reinigen/ontvetten van het te behandelen ondergrond. Daarna goed naspoelen / dweilen met schoon water, soms 1 of 2 keer herhalen. Het reinigen en ontvetten wordt vaak vergeten of niet goed gedaan, terwijl dit juist zo belangrijk is voor de hechting.
 2. Nadat de vloer een dag later goed gedroogd is kunt u beginnen met schuren (indien nodig, dit kunt u terugvinden in de datasheet van het product).
 3. Dan brengt u een primer aan, doorgaans volstaat 1 laag.
 4. Repareer de eventuele scheuren en gaten. Vervolgens kunt u indien nodig de gerepareerde plekken nog licht opschuren en / of in de primer zetten.
 5. En dan kan als afwerking 1 of 2 toplagen (afwerklagen) worden aangebracht. Wij adviseren in de meeste gevallen 2 toplagen.

  Waarom moet ik eerst ontvetten en dan pas schuren, en niet andersom?

Een veel gemaakte fout is om eerst gaat schuren en daarna te gaan ontvetten. De juiste werkwijze is dat u de te behandelen ondergrond eerst goed reinigt/ontvet om daarna te gaan schuren, omdat op een vloer of wand er na verloop van tijd stof, vuil en een vettig laagje onstaat. Door deze vuil / vet laag eerst te reinigen voorkomt u het verspreiden ervan, en wordt het niet in de ondergrond geschuurd. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf. Bovendien is uw schuurpapier snel verzadigd met vuil en vet tussen de schuurkorrels in en verlies daardoor zijn werking. Het bespaart u dus niet alleen veel tijd en moeite, maar ook nog eens schuurpapier. Elk te behandelen oppervlak (zelfs nieuw hout), ontvet u altijd eerst met een zeer sterk ontvettend reinigingsmiddel


  Kan ik mijn oppervlakte gewoon met water afnemen voor ik ga verven?

Door de te behandelen oppervlakten alleen schoon te maken met water of gewoon product, verwijder je niet al het vuil of vettigheid. Een goede ontvetter zorgt er juist voor dat deze vetten worden opgelost, waardoor er een betere hechting ontstaat van de coating aan het oppervlak. Gebruik dus een goed ontvettend/reinigingsmiddel. De meeste vloerreinigers lossen vet en vuil niet op maar verspreiden het. Gebruik daarvoor een van onze reinigingsmiddelen om dit te voorkomen.


  Wat is 2 componenten coating?

Het laat zich waarschijnlijk al raden, een coating die uit twee componenten (delen) bestaat. De coating (basis A) en een verharder (B). In de volksmond wordt dit ook vaak een 2K product genoemd. Zodra deze 2-componenten in de juiste verhouding worden samengevoegd ontstaat er een chemische reactie waardoor de coating snel gaat verharden. Hoelang dit verhardingsproces duurt is per product verschillend. Het is aanzienlijk korter dan bij een 1-component coating. De 2-componenten moeten eerst samengevoegd worden alvorens deze op de vloer aangebracht kan worden. Het mengen van 2-componenten coating doet u bij voorkeur mechanisch met een verfmixer ca 3 minuten langzaam draaiend. Lees daarom altijd goed de technische gevens door van het te gebruiken product, zodat u weet wat de juiste verwerkingstijd is.

Voordelen 2K Coating

•  harder en sterker
•  mooiere glans en glansbehoud
•  kras- en slijtvaster

  

Nadelen 2K Coating

•  mengen voor gebruik
•  kortere verwerkingstijd
•  na vermenging niet te bewaren


  Wat is Potlife?

Verwerkingstijd of ook wel potlife genoemd is de tijd waarbinnen de coating (verf) verwerkt kan worden nadat 2-componenten vermengd zijn. Bij een gewone 1-component coating (verf) luistert het niet zo nauw. Bij 2-componenten coating is dit juist heel erg belangrijk, de potlife hiervan is namelijk vele malen korter. Na menging van de twee componenten (Coating (A) en de Verharder (B)) heeft u dus een beperkte tijd om de coating aan te brengen voor deze uithard. Het verhardingsproces begint zodra de 2-componenten worden samengevoegd. De potlife is per product verschillend, lees daarom goed de bijbehorende technische datasheet door voor de juiste tijd. Zorg dat u alleen aanmaakt wat u nodig heeft of kunt verwerken binnen die tijd. Eenmaal vermengd is de coating niet langer te bewaren dan de aangegeven potlife.


  Kan ik mijn reeds vermengde 2-componenten coating voor de volgende dag bewaren als ik het blik goed afsluit?

Nee, het afsluiten van een reeds vermengde 2-componenten coating is zelfs gevaarlijk. De chemische werking van de twee samengevoegde componenten stopt namelijk niet, ook niet wanneer u het blik luchtdicht afsluit. Niet door zuurstof, maar door samenvoeging van de 2-componenten zelf onstaat er een chemische reactie. Dus ook restanten van gemengde coating kunt u niet zomaar afsluiten. U zult deze echter moeten laten indrogen. Wanneer u het toch afsluit, ontstaat er zoveel druk in het blik waardoor deze open barsten of zelfs kan exploderen, met alle gevolgen van dien. Daarom adviseren wij bij grote oppervlaktes altijd de potlife in de gaten te houden, om het te gebruiken product eventueel in gedeeltes te vermengen.


  Ik krijg zichtbare banen na aanbrengen van de Primer, hoe kan dat?

Ziet u banen van een Primer na de droogtijd? Dit kan gebeuren door zuiging van de vloer. Waarschijnlijk betreft het een nieuwe vloer of een opnieuw gelegaliseerd bestaande vloer waardoor de primer te snel de vloer in trekt. U kunt dit voorkomen door er een tweede laag Primer overheen te zetten, de banen zullen dan nagenoeg verdwijnen. Dit is ook aan te raden als er een dekkende toplaag overheen komt en die zichtbare banen eigenlijk niet uit maken. De toplaag zal waarschijnlijk niet goed kunnen hechten vanwege de te schrale primerlaag. Uiteindelijk kunt u er 1 of 2 transparante toplagen overheen zetten afhankelijk van het soort product of gebruik. De coating voor de eerste en tweede laag opzetten met roller (25cm), daarna eventueel narollen met de grotere verfroller (50cm) om rolbanen te voorkomen. Andere oorzaken kunnen zijn dat de vloerverwarming aanstaat (indien aanwezig) of de buiten temperatuur te hoog is. De ideale verwerkingstemperatuur is tussen de 15° - 20°C. 


  Welke soort coating moet ik gebruiken en wat zijn de verschillen?

Alles lijkt op elkaar, zeker als je een leek bent op het gebied van coatings. Het is dus verstandig om je te verdiepen in de toepassingen ervan en welke soort coating nou het meest geschikt is voor uw klus. Op basis van de eigenschappen van de soort coating kun je dit al een beetje bepalen. Daarom hebben we de 3 belangrijkste soorten voor je op een rij gezet.

 • Epoxy coating

  Zo heeft een epoxy vloer vloeistofdichte eigenschappen en is daardoor uitermate geschikt voor zwaard industrieel gebruik met heftruckverkeer in onder meer loodsen, magazijnen en werkplaatsen. Maar door zijn hogere hardheid wel meer krasgevoeliger. Epoxy heeft wel een hogere chemische resistentie dus beter opgewassen tegen de blootstelling aan chemische stoffen. Maar Epoxy is niet UV-bestendig.

 • Polyurethaan coating

  Polyurethaan vloer (of PU) zijn zachter en elastisch, veren dus licht mee en heeft daardoor een hogere krasvastheid. Een PU gietvloer is dus wat meer geschikt voor scholen, kinderdagverblijven, sport- en fitnessruimten, sanitaire ruimten, productieruimten, winkels en kantoorruimten. Belangrijk pluspuntje: Polyurethaan is UV-bestendig, dus een coating op basis van polyurethaan verkleurt niet of nauwelijks aan blootstelling van UV-licht.

 • Acrylaat coating

  Acrylverf is op waterbasis, duurzaam en kras- en slijtvast is. De verf heeft weinig geur en droogt snel en is daarom heel geschikt voor gebruik binnen. Een acrylaat is enorm veelzijdig in zijn toepassingen. Acrylaat vloeren zijn vloeistofdicht, antislip, oersterk, gemakkelijk in onderhoud, vries- en hittebestendig en worden veelal toegepast in de vleesverwerkende industrie, chemische industrie of andere industrieën waar met zware belasting wordt gewerkt. Acrylaat is UV-bestendig en dus niet vergelend.

  Waarom is de aangebrachte Primer 2K na 2 dagen nog steeds plakkerig?

Dit probleem kan vele oorzaken hebben. In de meest voorkomende gevallen komt dit doordat de twee componenten (coating en verharder) onvoldoende zijn vermengd. Meng deze twee componenten altijd goed door, zo ongeveer 3 minuten mechanisch met een verfmixer op lage snelheid. Als de ondergrond erg plakkerig blijft zult u een nieuwe primer laag moeten aanbrengen. 

Andere oorzaak zou de temperatuur kunnen zijn. De ideale verwerkingstemperatuur ligt tussen de 15°C en 20°C met een minimum van 10°C. Bij een te lage temperatuur duurt het verhardingsproces veel langer dan de aangeven droogttijd. Maar bij een te hoge temperatuur droogt een primer of topcoat te snel waardoor deze zich niet goed kan hechten aan de onderlaag en zal op den duur loslaten. Zet daarom indien aanwezig ook ruim van te voren de vloerverwarming uit.


Download hier de Technische Datasheet per product.

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Heeft u toch nog een andere vraag, opmerking, suggestie of over het bestellen van producten? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons. Wij zijn bereikbaar tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur op Telefoon en Whatsapp  +31(0)6 1459 1623. U kunt uiteraard ook uw vraag stellen via e-mail of ons contactformulier. Uw vragen worden doorgaans tijdens werkdagen binnen 24 uur beantwoord.
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0