€0,00


Vloercoating en uw vloer type

Inno Coatings maakt innovatieve vloercoatings voor verschillende soorten vloeren. Zo zijn er coatings speciaal voor betonvloeren, vinyl vloeren, anhydriet vloeren, linoleumvloeren, laminaat vloeren enzovoort. Wij hebben vloercoatings die toepasbaar zijn op vloeren in magazijnen, woonkamers, badkamers, showrooms, nieuwbouw, garages en nog veel meer. Voor alle soorten vloeren bieden wij een oplossing! Maar behalve het type vloer zijn er nog andere punten om rekening mee te houden.

Welke type vloer ligt er nu?

Het is belangrijk om te weten welk type vloer u heeft. Voor een goede behandeling van de vloer én de juiste vloercoating keuze moet u dus eerst de ondergrond bepalen. Al onze vloerverf en vloercoatings hebben eigenschappen die horen bij een specifiek vloertype. Zo kunt u bijvoorbeeld geen betonverf gebruiken op linoleum. Daarvoor heeft u een kunststof vloercoating nodig.

Soms is de ondergrond moeilijk te achterhalen. Er zijn veel verschillende soorten vloeren en kunnen, voor een leek erg veel op elkaar lijken. Vraag na bij de aannemer, vorige bewoners of anderen wat voor ondergrond uw vloer heeft, als u er niet zeker van bent. Komt u er niet uit, mag u ook één van onze verkooppunten om advies vragen. Zij hebben veel ervaring met de verschillende vloertypen. Stuur een foto (bijvoorbeeld via Whatsapp) en onze verkopers kijken met u mee. Zo voorkomt u een verkeerde bestelling en teleurstelling.

Conditie van de vloer?

De staat van de vloer is ook erg belangrijk voor de verdere behandeling. Bij nieuwe vloeren is belangrijk dat deze voldoende gedroog is voordat u met een vloercoating aan de slag gaat. Een te natte vloer hecht niet. Te snel schilderen zorgt voor problemen. Er zijn ook vloeren met verontreiniging zoals vet- of olievlekken. Soms is het oppervlak ruw, een andere keer weer te glad. Kortom, u moet een inschatting maken van de conditie van uw vloer. Dit helpt u bij het bepalen van de voorbehandeling en/of productkeuze. Vaak is telefonisch overleg met een van onze verkooppunten de snelste manier om de juiste oplossing te vinden.

Gebruik van uw vloer?

Waarvoor wordt de vloer gebruikt of gaat u deze gebruiken? Direct na oplevering van een nieuwe vloer, of na het aanbrengen van de coating ziet elke vloer er netjes uit. Maar het is belangrijk om in te bedenken wat er daarna mee gebeurd. Het maakt veel uit of er huisdieren over uw woonkamervloer lopen. Een magazijnvloer waar met auto’s overheen rijden, wordt zwaarder belast dan een magazijn waarin nooit auto's komen. Of denk aan een schuur of fabriek waarin gewerkt wordt met chemicaliën. Het gebruik bepaalt mede welk type vloercoating het meest geschikt is voor uw vloer.

Vloercoating voorbehandeling

Soms wordt er te makkelijk over de voorbehandeling gedacht, maar op een groot oppervlak met veel lichtinval valt alles extra op. Het moet er dus echt wel goed uitzien, en daarbij is de voorbehandeling cruciaal. Neem de tijd voor het (bijvoorbeeld) extra schuren van een vloer. Laat een vloer lang genoeg drogen alvorens u gaat coaten. Een goede voorbehandeling zorgt ook voor een goede hechting van de vloercoating. We hebben het dan ook over een primer (grondlaag). Bij een kleurloze toplaag is de keuze van de primer essentieel. Sommige primers maken de vloer donker en laten rolbanen na. Andere primers zijn niet of nauwelijks zichtbaar. Een primer is het begin van uw goed eindresultaat.

Gebruik de slider om de verschillende behandelingen te zien.

 
 

Vloercoating primers en toplagen

De taak van een primer is zorgen voor hechting. Een primer zuigt zich vast aan de vloer, hierdoor kan de topcoat niet in de vloer zakken. Zou je geen primer gebruiken, dan zakt de vloeistof van de toplaag in de vloer weg. Hard worden is dan een probleem en het leidt op den duur tot verpoederen van de verflaag. Daarom is een primer zo belangrijk. De toplaag moet slijtvast en vloeistofdicht zijn. Natuurlijk moet deze een verbinding aan kunnen gaan met de primer én uitblinken in bescherming van de vloer. Waarbij de belasting van de vloer dan weer een rol speelt. Uiteraard maakt u bij de toplaag ook de keuze in dekking (kleur of transparant) en glansgraad (mat, zijdemat of zijdeglans).

In het assortiment van Inno Coatings vindt u hoogwaardige producten voor bijna alle type vloeren, toepassingen en locaties. Bij elk product vindt de technische gegevens én een heldere, gedetailleerde gebruiksaanwijzing. Lees deze goed door voor u uw keuze maakt, dat voorkomt een verkeerde bestelling en bent u verzekerd van het gewenste resultaat.


Liever persoonlijk advies?

Neem gerust contact op met een van onze onderstaande verkooppunten, zij staan u graag te woord. Vloeren-Coatings.nl is al jaren dé specialist in vloercoatings en het beschermen en opknappen van vele vloertypes. Op de website vindt u een uitgebreide handleiding en u kunt altijd persoonlijk advies vragen. Betonlife.nl is gespecialiseerd in de behandeling van betonvloeren en ook zij geven u persoonlijk advies. Beide sites verkopen al jaren Inno Coatings producten en worden officieel door ons ondersteund. Koopt u onze producten bij één van deze dealers, bent u verzekerd van kwaliteit en service.

 

Download hier de Technische Datasheet per product.

Heeft u toch nog vragen?

Voor al uw vragen, opmerkingen, suggesties of over het bestellen van producten, kunt u een bericht sturen via ons contactformulier. Uw vragen worden op werkdagen binnen 24 uur beantwoord.
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0