• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
  • Zowel voor de Professionele als Particuliere klusser
  • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00


Waarom zit er minder coating in het liter blik?

Wij verkopen onze coatings altijd in kg verpakkingen. Het verschil in gewicht tussen 1 kg verf en 1 liter water heeft te maken met hun respectievelijke dichtheden. Gewicht is iets anders dan volume. Dichtheid is een eigenschap van materie die aangeeft hoeveel massa er is per eenheid van volume. De eenheid voor dichtheid in het metrische stelsel is meestal kg/m³ (kilogram per kubieke meter).

Voor water is de dichtheid bij benadering 1000 kg/m³. Dit betekent dat 1 liter water een massa heeft van ongeveer 1 kg.

Coating daarentegen heeft over het algemeen een hogere dichtheid dan water, wat betekent dat dezelfde hoeveelheid coating meer massa heeft dan water. Het precieze gewicht van 1 liter coating kan variëren, afhankelijk van het type coating en de samenstelling ervan, maar het zal in de meeste gevallen meer dan 1 kg wegen.

Omdat de dichtheid van de coating altijd groter is dan die van vloeistoffen op waterbasis, zal de massa van een standaardblik hoger zijn dan 1 kg - meestal 1,08-1,44 kg. Dit is nauwkeurig voor de berekening van toevoegingen en menging. Dit is ook de reden dat we altijd aan onze klanten adviseren als ze een halve blik willen gebruiken het moeten afwegen om van beide de exacte verhouding krijgen. Want een 10 liter blik wil dus niet zeggen dat er daadwerkelijk ook 10 liter verf in zit.


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Heeft u toch nog een andere vraag, opmerking, suggestie of over het bestellen van producten? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons. Wij zijn bereikbaar tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur op Telefoon en Whatsapp  +31(0)6 1459 1623. U kunt uiteraard ook uw vraag stellen via e-mail of ons contactformulier. Uw vragen worden doorgaans tijdens werkdagen binnen 24 uur beantwoord.
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0