• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
  • Zowel voor de Professional als Particulier
  • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00


Welke soorten vloeren zijn er?

Het is belangrijk om te weten uit welk soort ondergrond uw vloer bestaat. Voor een goede behandeling van de vloer én de juiste coating moet u dus eerst de ondergrond bepalen. Al onze coatings hebben eigenschappen die horen bij een specifiek soort ondergrond. Zo kunt u bijvoorbeeld geen beton coating op linoleum aanbrengen, daarvoor heeft u een kunststof coating nodig.

Soms is het soort ondergrond moeilijk te achterhalen. Er zijn zoveel verschillende soorten en kunnen, zeker voor een leek, erg veel op elkaar lijken. Verder op deze pagina vindt u al veel verschillende ondergronden om u enigszins op weg te helpen. Komt u er nog niet, vraag het dan eventueel na bij uw aannemer of vorige bewoners uit welke soort ondergrond de vloer bestaat. 

Wat is de huidige conditie van uw vloer?

Nadat u weet uit welke soort ondergrond uw vloer bestaat, is ook de staat ervan heel erg belangrijk voor de verdere behandeling. Is de vloer nog mooi egaal of zitten er juist veel scheuren en gaten in? Deze zullen eerst gerepareerd moeten worden. Een garagevloer kan te kampen hebben met verontreiniging zoals vet- of olievlekken. Het oppervlak kan te ruw, en een andere keer weer te glad zijn. Dit zijn vragen die u uzelf moet stellen om een zo goed mogelijk inschatting te kunnen maken over de conditie van uw vloer. Dit helpt u bij het bepalen van de voorbehandeling of productkeuze.

Hoe gaat de vloer gebruikt worden?

Direct na oplevering van een nieuwe vloer, of na het aanbrengen van de coating ziet elke vloer er altijd weer netjes uit, en dat wilt u ook zo lang mogelijk houden. Daarom het is belangrijk om te bedenken wat er daarna mee gebeurt. Het maakt erg veel uit of er bijvoorbeeld wel of geen huisdieren over uw vloer lopen. U alleen woont of juist met groot gezin zodat de vloer meer belopen wordt. Voor een magazijnvloer waar auto’s overheen rijden moet de coating natuurlijk autobanden bestendig zijn, dan in vergelijking met een magazijn waarin nooit auto's komen. Of denk aan een fabriek waarin gewerkt wordt met chemicaliën. Het zijn allemaal zaken die medebepalen welk type coating nou het meest geschikt is voor uw vloer.

Om te helpen bepalen welke soort vloer u heeft, hebben wij de meest volkomende soorten op een rijtje gezet. Staat uw vloer er niet tussen of komt u er niet uit. Stuur een aantal foto's van uw vloer via de mail of Whatsapp dan wij even kijken met u mee.


Alle soorten vloeren op een rij

 

Anhydriet

Anhydriet vloer ruw

Een anhydriet heeft als basis gips, gebonden mortel en zand. Het anhydriet bindmiddel bestaat uit 98% gerecycled materiaal en dus duurzaam. In tegenstelling tot een cementdekvloer, wordt een anhydrietvloer niet gesmeerd maar gegoten.


Beton

Beton ruw

Beton is een kunstmatig steenachtig materiaal, dat als bouwmateriaal wordt gebruikt. Het moderne beton is samengesteld uit het bindmiddel cement met een of meerdere toevoegingen zoals zand, grind of steenslag en heeft een hoge duurzaamheid.


Bitumen

Bitumen

Bitumen is een op aardolie gebaseerde substantie. Na destillatie van aardolie blijft er het zwaarste donkere wat stroperige bestanddeel over en dat is bitumen. Vanwege de waterdichtingskwaliteiten wordt het veelal gebruikt als dakbedekking op platte daken.


Egaline

Beton ruw

Egaline is een materiaal van cement en kunsthars dat zelf nivellerend is. Egaline vloeit zichzelf uit en zorgt voor een gelijkmatig, vlak en glad oppervlak en daardoor niet snel scheurt of barst. Een eenvoudige en snelle manier om je vloer mooi vlak te krijgen.


Geborsteld Beton (gebezemd)

Beton gebezemd

Geborsteld beton wordt verkregen door met een borstel over het verse beton te strijken. Hierdoor ontstaat een gegroefd oppervlak, wat het beton een anti-slip textuur geeft. Wordt veel toegepast voor o.a. voetpaden, wandelstroken en opslagterreinen.


Gezandstraald Beton (grof)

Gezandstraald

Zandstralen van beton wordt vaak toegepast om oude verfresten te verwijderen of om het materiaal op te ruwen om zo de aanhechting van een coating te bevorderen. Dit gebeurd met meestal zand, soms ijzervijlsel of grind met behulp van perslucht. 


Gepolijst Beton

Gepolijst Beton

Het polijsten van beton wordt mechanisch uitgevoerd met behulp van diamant schuurschijven. Net als bij het fijn schuren van hout gaat men van grof naar steeds fijnere stappen schuren / polijsten tot een verdicht en glanzend oppervlak onstaat.


Gevlinderd Beton

Gevlinderd BetonVlinderen is een manier om gestort beton te egaliseren en slijtvast te maken. Zo krijgt een gevlinderde betonvloer bovendien een verdichte toplaag met deze werkwijze. De mate van het egale karakter van beton is afhankelijk van de kwaliteit van het vlinderen.

Gietvloer

Grind open

Onder Gietvloer vallen diverse soorten die gegoten aangebracht worden met een dikte van 2 - 6 cm. Ze kunnen zowel op Epoxy als Polyurethaan (PU) basis zijn. Een gietvloer wordt zowel in de industrie als particuliere sector toegepast.


Grindvloer (open)

Grind open

Grindvloer is een gietvloer met steentjes daardoor duurzaam, stijlvol, slijtvast en zeer onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde patronen te  maken en verschillende kleuren met elkaar te combineren voor een unieke look.


Grindvloer geseald (gesloten)

Grind gesloten

Een grindvloer met gesloten structuur  (geseald) is exact hetzelfde als een grindvloer met een open structuur. Met als enige verschil dat deze vloer met een transparante toplaag is afgewerkt en daardoor een glad resultaat. Meestal op basis van epoxy of acrylaat.


Houten vloer

Houten vloer

Een vloer waarbij massief hout wordt gebruikt geeft warmte, en je merkt dat het leeft. Het is veel gevoeliger voor vocht. Een massieve houten vloer zal daarom sterker reageren op warmteverschil dan een vloer van een andere materiaal.


Linoleum

Linoleum

Linoleum is een slijtvaste vloerbedekking van enkele millimeters dik. Het bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke materialen. Een linoleum vloer is een duurzame én hygiënische vloer die in verschillende kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar is.


Laminaat

Laminaat

Een laminaat vloerdeel bestaat uit meerdere verlijmde lagen. De bovenste en onderste laag is vaak met kunststof afgewerkt voor de stevigheid, en om de tussenlaag (meestal van MDF) te beschermen. De meeste laminaat vloeren hebben een hout motief.


Geglazuurde Tegels

Geglazuurde tegels

Geglazuurd wordt vaak als glanzend beschouwd maar kan zeker ook mat zijn. Geglazuurde Tegels hebben vaak een basislaag van porselein of keramisch met een toplaag van glazuur. Goed zichtbaar als je een tegel van de zijkant bekijkt.


Zandcement Dekvloer

Zancementdekvloer

Een zandcement dekvloer bestaat uit zand, cement en water, wordt ook wel specievloer genoemd. Het is  bedoeld om op een onderliggende dragende vloer oneffenheden glad te strijken, niveauverschillen of om het geheel op een gewenste hoogte te krijgen.


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Heeft u toch nog een andere vraag, opmerking, suggestie of over het bestellen van producten? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons. Wij zijn bereikbaar tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur op Telefoon en Whatsapp  +31(0)6 1459 1623. U kunt uiteraard ook uw vraag stellen via e-mail of ons contactformulier. Uw vragen worden doorgaans tijdens werkdagen binnen 24 uur beantwoord.

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0