• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
  • Zowel voor de Professional als Particulier
  • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00


Werkwijzer - Toplaag aanbrengen

De toplaag moet slijtvast en vloeistofdicht zijn. Natuurlijk moet deze een verbinding aan kunnen gaan met de onderliggende primer én uitblinken in bescherming van de vloer. Uiteraard maakt u bij de toplaag ook de keuze in de dekking (kleur of transparant) en glansgraad (mat, zijdemat of zijdeglans). Daarbij is het belangrijk dat u voor een bepaalde vloertype de juiste coating gebruikt. Wij adviseren bijna altijd 2 toplagen aan te brengen. In deze instructie leggen wij u stap voor uit om tot het gewenste resultaat te komen.

Ontvetter
STAP 1
Alleen als de vloer vettig is dient die grondig gereinigd te worden met Inno Ontvetter. Verdunning: 1L Ontvetter op 10L water (zie Werkwijzer - Schoonmaken en Ontvetten).
Inno Coatings scheur repareren
STAP 2
Repareer eerst evt scheuren of gaten die niet groter zijn dan je vuist of dieper dan 4-5 cm met Inno Vloerfix (zie Werkwijzer - Beton reparatie).
STAP 3
De vloer licht opschuren, dit zorgt voor een betere hechting van de Primer
(zie Werkwijzer - Vloer schuren).
Vegen
STAP 4
Maak nu de ondergrond schoon en stofvrij.
Verf mixen
STAP 5
Breng nu eerst een laag primer aan. Voor een 2 component primer doet u dit meganisch met een verfmixer ca. 3 minuten (zie Werkwijzer - 2K mengen).
Verfmengen
STAP 6
Voordat u de Toplaag gaat aanbrengen dient ook deze eerst goed vermengd te worden. Ook hier geldt voor een 2 component coating ca. 3 minuten meganisch.
Randen met Kwast aanbrengen
STAP 7
Begin de coating langs randen en hoeken aan te brengen met een kwast.
Laag 1 coating

STAP 8
Verdeel de coating goed en breng deze gelijkmatig en niet te dik aan. Hou het verbruik tijdens het rollen goed in de gaten. En laat vervolgens de aangebrachte toplaag een dag drogen.

Laag 2 coating
STAP 9
Breng nu de 2e laag topcoating. De vloer is pas na 7 dagen volledig uitgehard maar kan ondertussen wel voorzichtig gebruikt worden.

Download: Werkwijzer Toplaag aanbrengen


Benodigde producten:

Ontvetter
Ontvetter
Vloerfix
Vloerfix
Schuurpapier
Schuurpapier
Verfmixer Kunststof
Verfmixer

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Heeft u toch nog een andere vraag, opmerking, suggestie of over het bestellen van producten? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons. Wij zijn bereikbaar tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur op Telefoon en Whatsapp  +31(0)6 1459 1623. U kunt uiteraard ook uw vraag stellen via e-mail of ons contactformulier. Uw vragen worden doorgaans tijdens werkdagen binnen 24 uur beantwoord.
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0