• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professionele als Particuliere klusser
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00

Inno Coatings - 17 / Jun / 2023

Energie besparen met een witte dakcoating: hoe kan dat?

Het schilderen van je platte dak met een witte dakcoating is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om energie te besparen. Je wooncomfort verhoogt en je draagt bij aan een duurzamere toekomst. Hoe kan een eenvoudige maatregel als je dak wit verven zo’n voordelen hebben? We leggen het hieronder uit.

Energie besparen met een witte dakcoating: hoe kan dat?
Laatste nieuws

Als je een pand bewoont met een plat dak, bedekt met zwart dakleer, weet je dat het in de zomermaanden extreem heet kan worden. De opwarming van het dak heeft niet alleen invloed op de binnentemperatuur van je huis, maar kan ook leiden tot een verhoogd energieverbruik van je airconditioning. Dat komt omdat zwart dakleer warmte absorbeert en vasthoudt.


Zwarte vs witte dakcoating

Wanneer een plat dak wordt bedekt met een witte dakcoating, wordt een groot deel van het zonlicht gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd. De temperatuur van het dakleer daalt. In vergelijking met zwarte dakcoating kan het temperatuurverschil op hete zomerdagen aanzienlijk zijn, met verschillen tot wel 30 graden Celsius.


Door de verminderde warmteopname van het dak wordt de behoefte aan kunstmatige koeling verminderd. De airco hoeft dus minder werk te doen. Dit resulteert in een lager energieverbruik en een daling van de energiekosten. Bovendien vermindert het gebruik van airconditioning de levensduur ervan. Ook de onderhoudskosten kunnen omlaag. In vergelijking met zwart dakleer is een witte dakcoating dus aanzienlijk efficiënter met energie.


Witte dakcoating: goed voor het milieu

Een plat dak wit verven heeft niet alleen voordelen voor de energierekening, maar ook voor het milieu. Het lagere energieverbruik voor airconditioning zorgt voor minder uitstoot van broeikasgassen. Ook de leefomgevingg wordt gezonder en comfortabeler, zowel binnenshuis als in de omgeving. Het hitte-eilandeffect, kenmerkend voor steden, wordt kleiner naarmate meer daken wit worden.


Dakcoating aanbrengen

Het aanbrengen van een witte dakcoating is een relatief eenvoudige doe-het-zelfklus. Allereerst moet je het dak grondig reinigen en eventuele reparaties uitvoeren. Inno Dakreiniger is een speciaal voor daken ontwikkeld schoonmaakmiddel.


Vervolgens breng je de witte coating aan met behulp van een roller of een airless spuitapparaat. Breng bij voorkeur meerdere dunne lagen aan voor een optimale dekking en duurzaamheid. Wij adviseren Inno Dakcoating te gebruiken. Deze verf kan de warmte met 70 procent reduceren.
Omdat de tweede laag meestal al na acht uur kan worden aangebracht is het mogelijk om een dak binnen een dag volledig wit te verven. Het energiebesparende effect zal meteen merkbaar zijn!


Aanbevolen voor Dakcoating aanbrengen:

DakreinigerDakreiniger is een specifiek product voor het reinigen, desinfecteren en saneren van platte daken die verontreinigd zijn met mossen, korstmossen, schimmels.
DakcoatingDakcoating is een witte coating, bestaande uit speciaal gemodificeerde polymeren, die gebruikt wordt om bitumineuze dakbedekking op platte daken warmtewerend te maken en te renoveren.

Heeft u toch nog vragen over dakcoating aanbrengen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Heeft u toch nog een andere vraag, opmerking, suggestie of over het bestellen van producten? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons. Wij zijn bereikbaar tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur op Telefoon en Whatsapp  +31(0)6 1459 1623. U kunt uiteraard ook uw vraag stellen via e-mail of ons contactformulier. Uw vragen worden doorgaans tijdens werkdagen binnen 24 uur beantwoord.

Recente artikelen

Laatste nieuwslijst

 • Kunststof vloer coaten geeft niet altijd gewenste resultaat
  12 / Jul / 2023

  Inno Coatings - 17 / Jun / 2023

  Kunststof vloer coaten geeft niet altijd gewenste resultaat

 • Verminder uw woonkosten met witte dakcoating
  01 / Jul / 2023

  Inno Coatings - 17 / Jun / 2023

  Verminder uw woonkosten met witte dakcoating

 • Dakcoating aanbrengen: werkwijzer
  01 / Jul / 2023

  Inno Coatings - 17 / Jun / 2023

  Dakcoating aanbrengen: werkwijzer

 • Witte dakcoating: ook voordelig voor het klimaat
  01 / Jul / 2023

  Inno Coatings - 17 / Jun / 2023

  Witte dakcoating: ook voordelig voor het klimaat

 • Verkoel uw woning met een witte dakcoating
  20 / Jun / 2023

  Inno Coatings - 17 / Jun / 2023

  Verkoel uw woning met een witte dakcoating

 • Zeven voordelen van witte dakcoating
  20 / Jun / 2023

  Inno Coatings - 17 / Jun / 2023

  Zeven voordelen van witte dakcoating

 • Energie besparen met een witte dakcoating: hoe kan dat?
  17 / Jun / 2023

  Inno Coatings - 17 / Jun / 2023

  Energie besparen met een witte dakcoating: hoe kan dat?

 • Dakcoating aanbrengen: voordelen, werkwijze en producten
  17 / Jun / 2023

  Inno Coatings - 17 / Jun / 2023

  Dakcoating aanbrengen: voordelen, werkwijze en producten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen