• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particulier
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00


Uw garage coaten of verven

Een eigen garage aan huis om uw auto te stallen of in te klussen is altijd fijn. Mocht de garagevloer willen voorzien van een coating is het van belang wat er daarna mee gebeurd. Parkeert u daar uw auto, dan moet de garagevloer coating autobandbestendig zijn en tegen olie kunnen. Dan is de enige keuze een 2-componenten coating, maar dient de garage alleen voor opslag dan zou een 1-component coating ook al voldoende zijn.

Aanbevolen coating:

Uw garagevloer kunt zowel transparant als in een dekkende kleur afwerken. Ook is het gebruik van belang welke keuze garagevloer coating u moet kiezen. Dit zijn bij ons de meest gebruikte producten en tevens een uitleg waarom. 

 • Vloerprimer 2K: een 2-componenten primer voor zwaar belaste ondergronden en wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond.
 • Garagevloer Coating 2K: een 2-componenten toplaag voor garages en werkplaatsen die zwaarbelast en/of professioneel gebruikt worden. Voor vrijwel alle ondergronden geschikt en is een watergedragen, oplosmiddelvrije coating op epoxy basis.
 • Topcoat 2K Pro: een 2-componenten vloercoating voor zware tot zeer zware belasting. Zeer geschikt voor industriële en bedrijfsvloeren zoals: werkplaatsen, magazijnen, fabrieken en winkels.
 • Topcoat 2K Kleur: een 2-componenten vloercoating voor zwaar belastbare vloeren. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren. 

Gebruikelijke werkwijze:

Een houten vloer geeft uw huis direct een warme prachtige uitstraling. De juiste Houten vloer coating zal daarbij een langdurige bescherming bieden. Er zijn allerlei variaties mogelijk. Denk aan een transparante coating voor een warme natuurlijke uitstraling. Of evt een wat moderne look met een dekkende coating of beits. Dit is de meest gangbare aanpak om een houten vloer te verven. Bel gerust even vrijblijvend dan nemen uw houten vloer samen even door alvorens u over zou gaan op een bestelling. 

 • Schuren: uw garagevloer (beton) moet eerst geschuurd worden met korrel 80 - 100 (zie Werkwijzer Vloer schuren).
 • Stofvrij maken: zorg dat de vloer goed schoon en stofvrij is.
 • 1e Toplaag aanbrengen: breng de garagevloer coating zorvuldig, niet te dik maar gelijkmatig aan en rol deze goed na (zie Werkwijzer Vloer verven).
 • 2e Toplaag aanbrengen: breng de dag later een 2e toplaag aan.
 • Drogen: laat vervolgens het geheel 5 - 7 dagen goed doorharden voor dat u het in gebruik neemt.

Populaire kleuren: 

Dit zijn de meest gekozen kleuren die worden gebruikt bij een garagevloer verven. Ze dienen slechts ter indicatie. De werkelijke kleuren kunnen afwijken door de instellingen van computer, tablet of smartphone. Neem gerust even contcat op om uw eigen houten vloer te bespreken en evt keuzes in kleuren.

RAL 7035
Lichtgrijs
RAL 7040
Venstergrijs
RAL 7042
Verkeersgrijs A
RAL 7016
Antracietgrijs

Veelgestelde vragen: 

Antwoorden op vragen die wij vaak krijgen als het gaat over garagevloer coaten. 

 • Wat zijn de voordelen van het coaten van een garagevloer?
  Het coaten van een garagevloer biedt vele voordelen niet alleen ter bescherming tegen vlekken, chemicaliën en olie maar ook tegen slijtage. Het maakt het schoonmaken veel makkelijker en kan de vloer een fantastische uiterlijk geven.

 • Hoe lang duurt het aanbrengen van een coating?
  Het aanbrengen van garagevloer coatingn kan variëren afhankelijk van het type coating en de grootte van de garage, maar gemiddeld neemt het aanbrengen inclusief voorbereiding 2 tot 3 dagen in beslag, uitgaande van 1 laag primer en 2 lagen coating. Daarna volgt nog wel een uithardingstijd van 5 to 7 dagen.

 • Kan ik een garagevloer coating zelf aanbrengen?
  Het is best mogelijk om zelf een garagevloer te coaten, maar vereist wel nauwkeurigheid en zorgvuldigheid. Van belang is dat u de juiste stappen en producten gebruikt.

Lees voor uitgebreidere uitleg over garagevloer coaten op Inno Coatings Werkwijzers. Of bekijk onze blog over Zelf uw garagevloer coaten of de garagevloer laten coaten?

Inspiratie & Ideeën:

 

Inno Coating geeft geen enkele garantie noch aanvaardt zij enige aansprakelijkheid met betrekking tot aangeboden foto’s via Pinterest applicatie. Deze worden slechts getoond ter inspiratie. Copyright behoort te allen tijde toe aan de rechtmatige eigenaar. Indien een foto verwijderd dient te worden, neem dan direct contact op Pinterest. Wij zullen er vanuit onze kant alles aan doen om deze ook te verwijderen.contact nodig

Vragen over een uw garagevloer coaten?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons. Wij zijn bereikbaar tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook uw vraag stellen via email of ons Inno Coatings Contactformulier.  Uw vragen worden doorgaans tijdens werkdagen binnen 24 uur beantwoord.

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0