• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
  • Zowel voor de Professional als Particuliere klusser
  • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00

Inno Coatings - 16 / Apr / 2024

De veelzijdigheid van betonlook verf

De veelzijdigheid van betonlook verf
Laatste nieuws

Wil u een trendy, industriële uitstraling geven aan u interieur? Dan is betonlook verf iets voor u. Deze verf biedt een unieke mogelijkheid om een ruige, stoere sfeer te creëren in elke kamer. Een betonlook geeft uw huis gelijk een industriële stoere uitstraling. Zo’n betonlook wat je vroeger eigenlijk alleen maar tegen kwam in een garage of magazijn heeft zich nu al enige tijd ook in de interieurmarkt gevestigd.

Wat is betonlook eigenlijk?

De naam Betonlook zegt het al, een beton vloer voorzien van een transparante laag. Uiteraard zorgt deze transparante toplaag voor bescherming en duurzaamheid van de betonvloer, zodat er geen vuil en vocht kan intrekken. Zo'n betonlook vloer is gelijk de eyecatcher van uw huiskamer, het geeft niet alleen een prachtige uitstraling maar heeft ook nog eens een onderhoudsvriendelijke eigenschap.

Tegenwoordig worden huizen veelal voorzien van vloerverwarming en dat in combinatie met een betonlook vloer geeft het een energiezuinig en duurzame afwerking. Beton zorgt namelijk voor een goede warmtegeleiding en houd de warmte vast en daardoor voelt de ondergrond warm en comfortabel aan. Betonlook verf dankt zijn populariteit ook aan het feit dat het eigenlijk een gemakkelijke vloer is, tegen een stootje kan en met de juiste sterke toplaag kras en stofvrij is. Nog een belangrijk aspect is dat het eigenlijk zelf aan te leggen is. U hebt dan al voor een relatieve lage prijs een zeer mooie onderhoudsvrije moderne vloer waar u nog jarenlang plezier van zult hebben.

Voordelen van betonlook verf

Betonlook verf heeft verschillende voordelen die het een populaire keuze maken in interieurontwerp. Ten eerste biedt het de mogelijkheid om een industriële uitstraling te creëren zonder de kosten en moeite van het werken met echt beton. Dit maakt betonlook verf een betaalbaar alternatief voor het creëren van een stoer, ruig interieur. Daarnaast is betonlook verf ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Het is bestand tegen slijtage en kan worden gereinigd met gewone schoonmaakmiddelen. Dit maakt het een praktische keuze voor drukke huishoudens of commerciële ruimtes waar duurzaamheid belangrijk is.

Voor u aan de slag kunt gaan, dient u de vloer eerst goed te schuren en te ontvetten met onze Inno Ontvetter. Dan dient u een transparante primer aanbrengen voor een goede hechting. Als u over de Vloerprimer 1K een toplaag van Inno Coatings Topcoat 2K transparant aan brengt ontstaat er een super doorzichtige stoere industriële uitstraling. Pas wel op dat dit op de juiste manier gebeurt zodat er geen rolbanen onstaan. Dit wil je zeker niet bij betonlook vloeren waarop alles zichtbaar is. Onze Inno Vloerprimer 1K laat vaak geen rolbanen achter en vloeit mooi uit. Mocht het toch gebeuren breng dan niet meteen de Topcoat aan, maar een extra laag primer. De rolbanen zullen dan verdwijnen.

Lees meer over vloer verven op onze pagina Werkwijzers. Of kijk voor meer inspiratie op Betonlook verven.

Hoeveel Betonlook primer moet ik dan gebruiken?

Omdat de kans bestaat dat je eventueel twee lagen primer moet aanbrengen, is het van belang hier rekening mee te houden tijdens je bestelling. Uiteraard hangt dit ook van de staat van uw vloer af. Voor een sterk zuigende ondergrond zoals zandcementvloeren moet je altijd twee lagen primer aanbrengen. Een zandcementdekvloer neemt zoveel primer op, dat één laag vloerprimer niet volstaat. Uiteraard hangt dit ook van de staat van uw vloer af.


Aanbevolen voor Betonlook verven:

OntvetterOntvetter is een zeer sterk ontvettend en desinfecterend reinigingsmiddel. Het beste middel voor reiniging en ontvetten van te verven ondergronden.
Vloerpimer 1K TransparantVloerprimer 1K is een 1-component primer voor vloeren met normale belasting. Zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en de toplaag.
Topcoat 2K TransparantTopcoat 2K Transparant is een 2-componenten vloercoating voor zwaar belastbare vloeren. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren. 

 

Vragen over betonlook verf?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons. Wij zijn bereikbaar tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook uw vraag stellen via email of ons Inno Coatings Contactformulier.  Uw vragen worden doorgaans tijdens werkdagen binnen 24 uur beantwoord.

  • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
  • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
  • Email:           [email protected]

Recente artikelen

Laatste nieuwslijst

  • Zelf uw garagevloer coaten of de garagevloer laten coaten?
    30 / Apr / 2024

    Inno Coatings - 16 / Apr / 2024

    Zelf uw garagevloer coaten of de garagevloer laten coaten?

  • De veelzijdigheid van betonlook verf
    16 / Apr / 2024

    Inno Coatings - 16 / Apr / 2024

    De veelzijdigheid van betonlook verf

  • Waarom geeft kunststof vloer coaten geeft niet altijd gewenste resultaat?
    12 / Jul / 2023

    Inno Coatings - 16 / Apr / 2024

    Waarom geeft kunststof vloer coaten geeft niet altijd gewenste resultaat?

  • Verminder uw woonkosten met witte dakcoating
    01 / Jul / 2023

    Inno Coatings - 16 / Apr / 2024

    Verminder uw woonkosten met witte dakcoating

  • Dakcoating aanbrengen: werkwijzer
    01 / Jul / 2023

    Inno Coatings - 16 / Apr / 2024

    Dakcoating aanbrengen: werkwijzer

  • Witte dakcoating: ook voordelig voor het klimaat
    01 / Jul / 2023

    Inno Coatings - 16 / Apr / 2024

    Witte dakcoating: ook voordelig voor het klimaat

  • Verkoel uw woning met een witte dakcoating
    20 / Jun / 2023

    Inno Coatings - 16 / Apr / 2024

    Verkoel uw woning met een witte dakcoating

  • Zeven voordelen van witte dakcoating
    20 / Jun / 2023

    Inno Coatings - 16 / Apr / 2024

    Zeven voordelen van witte dakcoating

  • Energie besparen met een witte dakcoating: hoe kan dat?
    17 / Jun / 2023

    Inno Coatings - 16 / Apr / 2024

    Energie besparen met een witte dakcoating: hoe kan dat?

  • Dakcoating aanbrengen: voordelen, werkwijze en producten
    17 / Jun / 2023

    Inno Coatings - 16 / Apr / 2024

    Dakcoating aanbrengen: voordelen, werkwijze en producten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen