• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particuliere klusser
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00


Kies de juiste coating om uw anhydrietvloer te verven.

Wilt u een anhydrietvloer gaan verven? Dan helpt deze pagina u al flink op weg. Zo leggen we kort uit wat anhydriet is en hoe een anhydrietvloer wordt opgebouwd. Misschien denkt u dat dergelijke informatie wat overbodig is, maar door beter te begrijpen hoe een anhydrietvloer wordt gemaakt, kunt u ook veel beter de productkeuzes volgen en waarop te letten voor u uw anhydrietvloer gaat verven.

Anhydrietvloer verven doe je zo...

Anhydriet transparante afwerking
Transparant Klik hier
Anhydriet kleurafwerking
Kleur Klik hier

Wat is een anhydrietvloer eigenlijk?

Voor u begint met anhydrietvloer verven is het wellicht handig om te weten wat anhydriet zelf nou eigenlijk voor materiaal is. Anhydriet is een mineraal met een chemische verbinding. Om het nou niet al te technisch of ingewikkeld te maken: anhydriet is een ongehydrateerde variant van gips (calciumsulfaat). Het grote verschil zit hem in de hoeveelheid aanwezigen watermoleculen. Terwijl gips twee watermoleculen per calciumsulfaatmolecuul bevat, heeft anhydriet totaal geen watermoleculen. Het woord "anhydriet" is overgens afgeleid van de Griekse woorden “An” (niet, zonder) en “Hydro” (water, vocht), vandaar de naam Anhydriet, geen water dus. 

Een anhydrietvloer wordt overigens niet gesmeerd maar gegoten en daarom ook wel bekend als gips gebonden gietvloer of dekvloer. Het resultaat is een strak, krimpvrije en mooi egale vloer met een betonachtig uiterlijk van ca. 50 - 60 mm dikte. Door de zelfnivellerende eigenschap kan er een zeer hoge vlakheid behaald worden. Ideaal te gebruiken dus als ondergrond voor verschillende soorten vloerbedekking zoals o.a. keramische tegels, houten vloeren en kunststof vloeren. Of natuurlijk ook af te werken met een mooie transparante of dekkende (kleur) coating.

Welke anhydrietvloer coating heeft u nodig?

Een anhydrietvloer coating is een speciale afwerking die wordt gebruikt om anhydrietvloeren te beschermen en verfraaien. Anhydriet bestaat uit een variant van gips en bindmiddel dat het meest wordt gebruikt bij het leggen van vloeren. Een coating die daarbij past heeft vaak als basis epoxy of polyurethaan en wordt aangebracht om de anhydrietvloer duurzamer, slijtvast en gemakkelijker in onderhoud te maken. De meest belangrijkste eigenschap van een anhydrietvloer coating moet zijn dat deze damp open is.

Een anhydrietvloer verven met een transparante coating: 

Anhydriet transparante afwerkingEen transparante coating, meestal op basis van epoxy of polyurethaan, wordt gebruikt om de natuurlijke uitstraling van het Anhydrietmateriaal te behouden. Dit onthult de subtiele textuur en kleurnuances van het Anhydriet, waardoor er een moderne en minimalistische uitstraling ontstaat. Dit kan soms wat vlekkerig overkomen. Voordat u voor een transparante coating kiest is het dus wellicht verstandig om de vloer vochtig te maken (bv met een doek of dweil) zodat de ware kleur naar boven komt. Dit geeft ongeveer hetzelfde effect als een transparante toplaag.

Klik hier - Producten om een anhydrietvloer te verven met een transparante coating.

Een anhydrietvloer verven met een dekkende (kleur) coating: 

Anhydriet kleurafwerkingBuiten de transparante coating kunnen anhydrietvloeren natuurlijk ook in vele kleuren worden afgewerkt om zo een eigen specifieke sfeer of stijl te creëren. Deze creatieve vrijheid maakt het mogelijk om de vloer naadloos in het interieur te integreren. Het beschermt niet alleen de vloer maar voorkomt ook dat het vocht opneemt, en is tevens makkerlijker schoon te houden. De keuze tussen een afwerking met transparante coating of dekkende coating is een kwestie van smaak en wat voor soort stijl u wilt creëren. Beide opties bieden de mogelijkheid om de vloer tot een sfeervolle ruimte te maken, en te beschermen.

Klik hier - Producten om een anhydrietvloer te verven met een dekkende coating.

Top 5 vragen over een anhydrietvloer verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van een anhydrietvloer. 

 1. Hoe schuur ik een anhydrietvloer?  - Schuur de anhydrietvloer met een roterende schuurmachine (het liefst met stofafzuiging) en gebruik hiervoor korrel 120. Beweeg de schuurmachine gelijkmatig over de vloer. Het verbruik van een schuurpad is ca. 40 - 50m². In 1 uur tijd kunt u ongeveer 100m² schuren. 

 2. Wat zijn de kosten om een anhydrietvloer te verven? - De kosten voor het verven van een anhydrietvloer zijn uiteraard afhankelijk van de grootte van de vloer en kwaliteit van de verf, maar de prijs variërt gemiddeld tussen de €4 en €10 per vierkante meter.

 3. Welke anhydrietvloer coating heb ik nodig? - Voor een anhydrietvloer heb je een vochtbestendige en damp open (ademend) coating nodig, zoals een epoxy- of polyurethaancoating. Bij Inno Coatings adviseren wij u onze Topcoat 2k Pro te gebruiken.

 4. Hoe breng ik een anhydrietvloer coating aan?  - Breng de coating pas nadat de vloer eerst grondig gereinigd en geschuurd is. Zorg hierna dat de vloer goed stofvrij gemaakt is. Daarna brengt u een geschikte primer aan. Vervolgens brengt u gelijkmatig in 2 lagen, een damp open coating aan in. Hou hierbij rekening met voorgeschreven droogtijd tussen de lagen.

 5. Kan ik zelf een anhydrietvloer verven? - Ja, u kunt zeker zelf een anhydrietvloer verven, mits je de juiste voorbereidingen treft en de geschikte producten gebruikt.

Ontdek meer nuttig anhydrietvloer vragen - hier

 

Vragen over het verven van uw anhydrietvloer?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw anhydrietvloer via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0