Kies deze kleur
 • Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particulier
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies


Kies de juiste coating om uw parket vloer te verven.

Uw wilt u parket vloer verven? Dan komt deze pagina vol informatie over parket vloer verven u als geroepen. We vertellen u wat een parket vloer precies is en welke belangrijke productkeuze u moet maken om dit project tot een succes te maken al lijkt dit wat overbodig. Van voorbereiding tot gebruik van de juiste producten, we hebben alle essentiële informatie om u te helpen bij het verven van uw parketvloer.

Parket vloer verven doe je zo...

Parket vloer transparante afwerking
Transparant Klik hier
Parket vloer kleurafwerking
Kleur Klik hier


Wat is een parket vloer eigenlijk?

Een parketvloer is een type houten vloer dat bestaat uit kleine houten planken die in een patroon zijn gelegd zoals bijvoorbeeld visgraat, stroken of blokken. Deze planken zijn meestal massief hout, maar kunnen ook uit samengestelde lagen bestaan.

Dit zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling in een ruimte. Parket vloeren kunnen van verschillende hout soorten zijn gemaakt en elk met hun eigen unieke eigenschap en uitstraling.

Een parket vloer is duurzaam en van hoge kwaliteit en kunnen bij goed onderhoud vele jaren meegaan. Het verven van een parket vloer biedt een manier om de uitstraling van de vloer te veranderen naar eigen stijl of voorkeur.

Welke parket vloer coating heeft u nodig?

De keuze van de parket vloer coating hangt af van verschillende factoren, waaronder het gewenste uiterlijk, de bescherming tegen slijtage en uiteraard transparant of in een dekkende kleur. Bij het kiezen van de juiste parket vloer coating is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van uw vloer, zoals het houttype en uw persoonlijke voorkeuren voor uiterlijk.


Een parket vloer verven met een transparante coating:

Parket vloer transparante afwerkingAls u een transparante coating gaat aanbrengen op een parket vloer, creëer u een beschermende laag die het hout beschermt tegen slijtage, vocht en verkleuring. Het haalt de natuurlijke kleur en houtnerf naar boven zoals met onze Houtenvloer Coating bijvoorbeeld. Het is een watergedragen 2-componenten coating op basis van polyurethaan, maar alleen voor binnen gebruik. Vooral bij de matte variant ziet het hout eruit alsof het onbehandeld is, maar ondertussen wel ultiem beschermd.

Klik hier - Producten om een parket vloer te verven met een transparante coating.


Een parket vloer verven met een dekkende (kleur) coating:

Parket vloer kleurafwerkingHet voordeel om u uw parket vloer te verven in een dekkende kleur coating is dat u eventuele onvolkomenheden of kleurverschillen in het hout verbergt. Daarnaast biedt het verven met dekkende kleur coating ook nog extra beschermende factoren zoals tegen vocht, UV-straling en schimmelgroei en zal de levensduur van uw parket vloer te verlengen. Uiteraard in elke RAL of NCS kleur te verkrijgen, dus het geheel naar eigen smaak of interieur aan te passen.

Klik hier - Producten om een parket vloer te verven met een dekkende (kleur) coating.

 

Top 5 vragen over een parketvloer verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van parketvloeren.

 1. Kan ik mijn bestaande parketvloer verven? - Ja, het is mogelijk om een bestaande parketvloer te verven. Dit kan een mooie manier zijn om de vloer een nieuwe uitstraling te geven of om de beschadigingen te verbergen. Een juiste voorbereiding is wel belangrijk en geschikte verfproducten te kiezen voor een duurzaam resultaat.

 2. Moet eerst de oude verflaag van de parketvloer worden verwijderd of is het gelijk overschilderbaar? - Een parketvloer overschilderen kan natuurlijk altijd, maar is wel afhankelijk van de staat waarin de oude verflaag verkeerd. Is de oude verflaag nog in goede staat en vast, dan is direct overschilderen mogelijk. Zorg er wel voor dat u de oude verflaag goed schoon, droog en vetvrij is. Schuur daarna de vloer licht op met fijn schuurpapier om de hechting van de nieuwe verf te verbeteren. Mocht de oude verflaag afgebladderd of beschadigd zijn, dan kunt u het beste de parketvloer volledig kaal schuren.

 3. Moet ik de parketvloer schuren voordat ik ga verven? - Voor zowel reeds geverfde als onbehandelde parketvloer is het aan te raden om de parketvloer goed te schuren voordat u deze gaat verven. Dit helpt om de oude afwerking te verwijderen of de vloer glad te maken en de hechting van de coating te verbeteren. Zorg ervoor dat u na het schuren het stof grondig verwijdert voordat u de parketvloer gaat verven.

 4. Wat is het verschil tussen een parketvloer in de olie zetten of verven? - Er zijn twee soorten manieren die u kunt om uw parketvloer weer een frisse uitstraling te geven. Met een coating geeft een harde, beschermende laag en is ideaal voor intensief gebruikte vloeren. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en glansgraden zoals mat, zijdeglans en hoogglans. Hiermee verdwijnt wel de zichtbare houtnerven. Een olie daarentegen dringt diep in het hout door en geeft de vloer een natuurlijke uitstraling. Met een olie is het parket minder beschermend dan met een coating en vergt het wat meer onderhoud omdat u het vaker in de olie moet zetten.

 5. Hoeveel lagen verf moet ik aanbrengen? - Ons advies is om minimaal 2 lagen coating aan te brengen voor de juiste dekkend en bescherming van uw het parket. Laat elke laag tussendoor goed drogen voordat u de volgende laag aanbrengt. Voor beits of transparante coating op olie basis geldt hoe meer lagen hoe dieper en donkerder de kleur wordt. Hou hier dus rekening mee.

contact nodig

Vragen over het verven van uw parket vloer?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw parket vloer via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0