• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particuliere klusser
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00


Kies de juiste coating om uw vinyl vloer te verven.

Wilt u uw vinyl vloer verven? Dan hebben wij alle benodigde informatie voor u al op deze pagina gezet. Vinyl is een veelgebruikt materiaal in moderne vloerbedekking vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid, en is te verven om een er frisse nieuwe look aan te geven? Om dit goed te doen moet u weten wat vinyl precies is, om daarna een betere productkeuze te kunnen maken voordat u uw vinylvloer gaat verven, en bieden we stapsgewijze instructies over hoe je succesvol je vinylvloeren kunt verven. Ontdek welke coating het beste is voor een langdurig en professioneel resultaat.

Vinyl vloer verven doe je zo...

Vinyl vloer transparante afwerking
Transparant Klik hier
Vinyl vloer kleurafwerking
Kleur Klik hier

Wat is een vinyl vloer eigenlijk?

Een vinyl vloer is een type vloerbedekking dat gemaakt is van synthetische polymeren, met name polyvinylchloride. Het wordt geproduceerd in verschillende stijlen, kleuren en patronen om te passen bij verschillende interieurstijlen. De productie begint met het mengen van grondstoffen zoals: PVC-harsen, weekmakers, stabilisatoren, pigmenten en vulstoffen. Deze grondstoffen worden zorgvuldig gemengd om de gewenste eigenschappen van de vinyl vloer te verkrijgen denk hierbij aan bijvoorbeeld flexibiliteit en kleur. Tijdens dit proces worden de grondstoffen verhit en samengeperst tot een plastic massa en kan naar gelang kan worden gevormd tot planken, tegels of rollen.

Soms kan het nog versterkt worden met glasvezel of andere materialen om de stabiliteit en duurzaamheid te verbeteren. Maar denk ook aan bijvoorbeeld textuur om de vloer een realistische uitstraling te geven zoals houtnerf of steenstructuur. Als laatste worden de vinyl vloer afgewerkt met een beschermende toplaag, zoals een heldere PVC-laag of een polyurethaan coating, om de vloer te beschermen tegen krassen, vlekken en slijtage.

Welke vinyl vloer coating heeft u nodig?

Met een dekkende of transparante vinyl vloer coating beschermt de vloer tegen beschadiging door dagelijks gebruik, zoals krassen, vlekken en slijtage. Het biedt ook een voordeel door oude vinyl vloer weer te voorzien van een mooie kleur of glans. Daarnaast vergemakkelijkt het schoonmaken en onderhouden van de vloer, waardoor deze langer meegaat en er beter uitziet. Door te kiezen van de juiste coating voor het verven van uw vinyl vloer verlengd u de levensduur en verbeterd u het uiterlijk.

Een vinyl vloer verven met een transparante coating:

Vinyl vloer coatingEen transparante vinyl coating op basis van polyurethaan is elastisch genoeg dat het meeveren en heeft daardoor een hoge krasvastheid. De vinyl vloer behoud daardoor zijn natuurlijke uitstraling en is het optimaal beschermd tegen UV-licht, vocht, vuil en slijtage. Dit is een langdurige vloeroplossing.

Klik hier - Producten om een vinyl vloer te verven met een transparante coating.


Een vinyl vloer verven met een dekkende (kleur) coating:

Vinyl vloer kleurcoatingUiteraard kunt u uw vinyl vloer ook verven in een dekkende kleur coating en creëert u daarmee een mooie sfeer die naadloos past bij uw interieur. Daarnaast draagt een kleur coating op een wat oudere vinyl vloer bij aan het verbergen van vlekken, slijtage en oneffenheden en ziet het er weer als nieuw uit.

Klik hier - Producten om een vinyl vloer te verven met een dekkende coating.

 

Top 5 vragen over een vinyl vloer verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van een vinyl vloer.

 1. Kan ik vinyl eigenlijk wel verven? - In winkels wordt het vaak afgeraden, maar vinyl kan juist heel goed geverfd worden. Het vereist specifieke voorbereiding en coating om een duurzaam resultaat te bereiken.

 2. Is geverfd vinyl duurzaam? - Met de juiste voorbereiding en coating kan geverfd vinyl behoorlijk duurzaam zijn. Het is echter belangrijk om te beseffen dat vinyl van nature flexibel is en dat sommige verf na verloop van tijd kan slijten. Het regelmatig reinigen en onderhouden van het geverfde vinyl vloer kan de levensduur van de coating verlengen.

 3. Is vinyl een kunststof? - Vinyl is een type kunststof. Vinyl en zeil zijn twee verschillende woorden voor dezelfde vloer. Ze zijn van hetzelfde soort kunststof gemaakt. Soms is zeil dunner dan vinyl en er kunnen wel kwaliteitsverschillen zijn. Het wordt beide geproduceerd uit polyvinylchloride (PVC), een thermoplastisch polymeer. Het is geliefd vanwege zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en relatief lage kosten.

 4. Wat zijn de voordelen van het verven van een vinyl vloer? - Er zijn verschillende reden om een vinyl vloer te verven. Het kan zijn dat de vloer wat ouder is en wat slijtage vertoond, of gewoon omdat u een andere kleur wilt terwijl de vloer nog goed is. Het voordeel is dat u de levensduur van de vloer hiermee verlengd en is weer beschermd tegen UV-licht.

 5. Hoelang gaat geverfd vinyl vloer mee? - De levensduur van geverfd vinyl hangt af van het gebruik. Uiteraard zal een veel belopen huiskamer vloer sneller slijtage vertonen dan een zolderkamer waar u bijna nooit komt. Afhanklijk van de staat, normaal gebruik en op de juiste manier aangebracht kan een geverfde vinyl vloer 8 tot 10 jaar meegaan.

 

Vragen over het verven van uw vinyl vloer?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw anhydrietvloer via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0