• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particuliere klusser
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00


Kies de juiste coating om uw betonvloer te verven.

Gaat u uw betonvloer verven? Dan vindt u alle informatie die u nodig heeft op deze pagina. Daarbij geven ook  geven een korte uitleg wat beton nu eigenlijk is en uit welke materialen het is samengesteld. Het komt wellicht over als wat overbodige informatie, maar om juist om een betere productkeuze te kunnen maken is dit toch heel erg belangrijk voordat u begint aan het verven uw betonvloer.

Betonvloer verven doe je zo...

Betonvloer transparante afwerking
Transparant Klik hier
Betonvloer kleurafwerking
Kleur Klik hier

Wat is een betonvloer eigenlijk?

Voor u begint met betonvloer verven is het wellicht handig om te weten waar beton nu eigenlijk uit bestaat. Beton is een kunstmatig steenachtig materiaal, dat als bouwmateriaal wordt gebruikt. Het moderne beton is samengesteld uit het bindmiddel cement, water en uit een of meerdere toevoegingen zoals zand, grind of gebroken steen (ook bekend als aggregaat). Soms worden er nog wat extra stoffen aan het mengsel toegevoegd om de verwerking en eigenschappen te verbeteren qua sterkte en uithardingstijd.
Cement is het bindmiddel dat het geheel samenbindt waardoor er een sterke solide steenachtig materiaal ontstaat. Super sterk bouwmateriaal en dus ook ideaal voor vloeren.

Beton was al bekend en werd al gebruikt door onderandere Eyptenaren, Babyloniërs en Grieken. Het moderne beton de zogenaamde Portlandcement zoals we hedendaags gebruiken, werd ergens in de 18e eeuw uitgevonden en versterkt met ijzeren staven. Wat tegenwoordig beter bekend staat onder de naam "gewapend beton".

Welke betonvloer coating heeft u nodig?

Bij ruw beton verven is het belangrijk om te weten om wat voor soort ruimte het gaat. Een coating op epoxybasis is bijvoorbeeld bestand tegen chemicaliën en weekmakers daarvoor ideaal voor autogarages, magazijnen en werkplaatsen. Voor huiskamer is een flexibelere coating op basis van polyurethaan veel fijner vanwege zijn krasvastheid en niet vergeelt door zonlicht.

Een betonvloer verven met een transparante coating:

Beton transparante afwerkingEen transparante coating op basis van epoxy of polyurethaan, benadrukt de unieke texturen en kleuren van het beton, waardoor een authentieke, industriële look ontstaat die past bij diverse interieurstijlen. Het wordt ook wel betonlook genoemd. Met deze onderhoudsvriendelijke afwerking bent u tegelijkertijd beschermd tegen slijtage, vocht en vuil en verzekerd van een langdurige vloeroplossing.

Klik hier - Producten om een betonvloer te verven met een transparante coating.


Een betonvloer verven met een dekkende (kleur) coating:

Beton kleurafwerkingDe keuze om een dekkende kleur coating te gebruiken biedt de mogelijkheid de vloer aan te passen aan uw persoonlijke stijl of bedrijfsidentiteit. Daarnaast kan een kleur coating helpen bij het verbergen van vlekken en oneffenheden en biedt het toch een extra beschermingslaag tegen slijtage en vergemakkelijkt het onderhoud. Door de betonvloer in kleur te verven creëert u een bepaalde sfeer en past de vloer naadloos bij het interieur.

Klik hier - Producten om een betonvloer te verven met een dekkende coating.

 

Top 5 vragen over een betonvloer verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van een betonvloer. 

 1. Hoe bereid ik een betonvloer voor op het verven? - Voorbereiding is erg belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. U zult de vloer eerst goed moeten reinigen en repareren van scheuren of beschadigingen. Daarna zult u de betonvloer goed moeten schuren met korrel 100 om de hechting van de coating te verbeteren.

 2. Welk type verf kan ik het beste gebruiken voor een betonvloer? - Het is belangrijk om eerst uit te zoeken waarvoor de vloer gebruikt gaat worden. Voor een huiskamer die normaliter veel wordt belopen adviseren wij Topcoat 2K coating op polyurethaan basis en geschikt voor vloerverwarming. Voor een garagevloer of kelder kunt u het beste Garagevloer Coating of Topcoat 2K Pro gebruiken in verband met weekmakers in autobanden.

 3. Hoe lang gaat een geverfde betonvloer mee? - Deze vraag komt vaak terug, maar dit heeft alles te maken met o.a. hoe intensief de vloer gebruikt wordt. Heeft u bijvoorbeeld huisdieren of kinderen. En ook erg belangrijk is het op de juiste manier aanbrengen van de coating. De levensduur ligt gemiddeld zo tussen de 8 à 10 jaar bij normaal gebruik.

 4. Is het mogelijk om een betonvloer zelf te verven of heb ik een professional nodig? - Als u een beetje handig bent is het zeker zelf te doen. Als alles maar volgens de juiste stappen gedaan wordt. Dit geldt dus ook voor de voorbereiding.

 5. Hoe onderhoud ik een geverfde betonvloer? - Een betonvloer behoeft geen specifiek onderhoud. Gewoon regelmatig reinigen met lauw water en een milde allesreiniger met behulp van een dweil. Dweil de vloer goed na met schoon water om eventuele achtergebleven zeepresten te verwijderen. Maak de vloer daarna goed droog.

Ontdek meer nuttig betonvloer vragen - hier

 

Vragen over het verven van uw betonvloer?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw anhydrietvloer via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0