• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particuliere klusser
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00


Kies de juiste coating om uw gietvloer te verven.

Lees alles over het verven van gietvloeren op deze uitgebreide pagina. We beschrijven in het kort wat een gietvloer nu eigenlijk is en geven u de belangrijkste aandachtspunten voordat u begint met verven van uw vloer. Geen overbodige informatie maar juist ontzettend belangrijk. Door te begrijpen hoe een gietvloer wordt gemaakt, des te betere productkeuze u kunt maken voordat u aan het verven uw gietvloer begint.

Gietvloer verven doe je zo...

Gietvloer transparante afwerking
Transparant Klik hier
Gietvloer kleurafwerking
Kleur Klik hier


Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een soort afwerklaag die rechtstreeks op de ondergrond wordt gegoten. Het maken van een gietvloer begint met het voorbereiden van de ondergrond, over het algemeen beton. Dan worden verschillende vloeibare producten - meestal op basis epoxy of polyurethaan - samengevoegd en geëgaliseerd. Door het samenvoegen van deze producten ontstaat er een chemische reactie en wordt gietvloer hard waardoor er een sterke, naadloze en strakke vloer ontstaat.

Een gietvloer op basis van polyurethaan(PU) is lichtelijk elastisch en kan daardoor op bijna elke vloer worden toegepast. Door zijn elastische eigenschap is de vloer minder gevoelig voor scheurvorming door werking van de ondervloer. Een groot bijkomstig voordeel van een gietvloer op polyurethaan bais is dat het UV bestendig is, en dus niet zo snel zal verkleuren.

Een andere gietvloer die bekend staat om zijn hardheid is op basis van epoxy. Door deze hardheid wordt deze gietvloer meer toegepast in o.a.: magazijnen, fabriekshallen en garages, die gepaard gaan met een veel zwaardere belasting. Maar deze hardere epoxy gietvloer is daardoor wel krasgevoeliger.


Welke gietvloer coating heeft u nodig?

Als u op zoek bent naar een coating om uw gietvloer te verven, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren zoals bijvoorbeeld het gebruik ervan, veel zonlicht of slijtage. Kies een coating die voldoet aan uw specifieke behoeften en vereisten.

Een gietvloer verven met een transparante coating:

Gietvloer transparant vervenMet een transparante coating op basis van epoxy of polyurethaan, benadrukken de unieke texturen en kleuren en creëert een wat moderne uitstraling. De gietvloer behoud zijn eigen kleuren en is toch onderhoudsvriendelijk en beschermd tegen slijtage, vocht en vuil zodat u bent verzekerd van een langdurige vloeroplossing.

Klik hier - Producten om een gietvloer te verven met een transparante coating.

 

Een gietvloer verven met een dekkende (kleur) coating:

Gietvloer kleur vervenDoor een dekkende kleur coating te gebruiken geeft de mogelijkheid om de vloer aan te passen aan uw persoonlijke stijl of sfeer. Door kleurgebruik zijn onevenheden vaak minder zichtbaar en heeft u toch die extra beschermingslaag tegen slijtage. Bovendien is het makkelijker in onderhoud. Een gietvloer in kleur creëert een bepaalde sfeer die naadloos past bij uw interieur.

Klik hier - Producten om een gietvloer te verven met een dekkende coating.

 

Top 5 vragen over een gietvloer verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van een gietvloer. 

 1. Kan ik een gietvloer verven? - Ja, het is mogelijk om een gietvloer te verven. Het vereist echter wel een specifieke coating die geschikt is voor gietvloeren en een goede voorbereiding van het oppervlak. Op een onbehandelde gietvloer brengt u eerst een primerlaag aan. Welk coating het beste bij uw gietvloer hangt af van het gebruik. Lees meer over het voorbereiden en aanbrengen van een coating op onze pagina Werkwijzers.

 2. Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van mijn gietvloer? - Het is belangrijk om verf te gebruiken die specifiek is ontworpen voor gietvloeren. Een coating op Epoxy- of polyurethaan basis zijn goede opties, omdat ze duurzaam zijn en goed hechten op de ondergrond.
  Onze Topcoat 2K Transparant en Topcoat 2K Kleur zijn de veel gebruikte producten. Bekijk het verschil in toepassingen op onze Productuitleg pagina.

 3. Moet ik mijn gietvloer voorbereiden voordat ik ga verven? - Ja, een goede voorbereiding is essentieel voor het verven van een gietvloer. Een reeds geverfde gietvloer moet eerst grondig worden gereinigd om eventuele vuil- en vetresten te verwijderen. Daarna schuren met korrel 180 om een ruw oppervlak te creëren waarop de coating goed kan hechten.

 4. Hoe lang duurt het voordat de verf op mijn gietvloer droog is? - De droogtijd van de coating op een gietvloer kan variëren, afhankelijk van het type coating dat wordt gebruikt en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen moet u rekenen dat na 12 tot 24 uur de coating overschilderbaar is. Maar de coating pas na 7 dagen volledig uitgehard en belastbaar is.

 5. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn gietvloer geverfd blijft? - Om ervoor te zorgen dat de gietvloer  na het verven langdurig mooi blijft, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Het is belangrijk dat u de geverfde gietvloer regelmatig schoonmaakt met een mild reinigingsmiddel en lauw water. Vermijd schurende reinigingsmiddelen en gebruik beschermende viltjes onder meubels voor het vermijden van krassen. 

 

Vragen over het verven van uw gietvloer?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw anhydrietvloer via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0