• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particuliere klusser
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00


Kies de juiste coating om uw poreuze stenen vloer te verven.

Ben u van plan uw poreuze steen te verven? Dan is dit bij uitstek de juiste pagina vol informatie over het verven van Poreuze stenen. Denk hierbij aan kalksteen, travertijn, leisteen en sommige soorten marmer of kunstmatig materiaal. Door beter te begrijpen wat een poreuze steen is, des te beter u uw productkeuze kunt maken voor het verven van poreuze stenen met een professionele uitstraling.

Poreuze steen verven doe je zo...

poreuze steen transparante afwerking
Transparant Klik hier
poreuze steen kleurafwerking
Kleur Klik hier

Wat is een poreuze steen eigenlijk?

Poreuze steen is een type natuursteen dat gekenmerkt wordt door zijn poreuze structuur, wat betekent dat het kleine openingen of poriën bevat. Deze openingen kunnen variëren in grootte en vorm, afhankelijk van het type steen. Voorbeelden van poreuze stenen zijn onder meer travertijn, kalksteen, zandsteen en terracotta. Maar er zijn ook kunstmatige poreuze stenen zoals bijvoorbeeld bakstenen.

De poreuze aard van deze stenen maakt ze enorm gevoelig voor absorptie van vloeistoffen zoals water, olie, en andere substanties. Hierdoor is een poreuze steen vaak gevoeliger voor vlekken en beschadigingen dan een niet-poreuze steen. Het is daarom belangrijk om poreuze stenen goed te beschermen en af te werken om hun schoonheid en duurzaamheid te behouden.

Welke poreuze steen coating heeft u nodig?

Het kiezen van de juiste coating is essentieel om de natuurlijke schoonheid van poreuze stenen te behouden en ze toch goed te beschermen tegen dagelijkse schade. Er zijn verschillende coatings zowel in een dekkende kleur als een transparante variant. Een coating op acrylaar als polyurethaan basis kan u uitkomst bieden. Beide hebben andere eigenschappen die belangrijk zijn om te weten bij het maken van de juiste keuze voor jouw poreuze stenen.

Een poreuze steen verven met een transparante coating:

poreuze steen transparante afwerkingEen poreuze steen is goed te behandelen met een transparante coating en biedt een upgrade tegen vuil en slijtage. Een transparante coating zal de kleuren van de poreuze steen versterken en zorgen dat er geen vloeistoffen kunnen indringen, en geven de steen een frisse uitstraling. Voordat u voor een transparante afwerking kiest is het van belang de steen goed te reinigen, en daarna te behandelen met de juiste primer die geschikt is voor poreuze stenen.

Klik hier - Producten om een poreuze steen te verven met een transparante coating.

Een poreuze steen verven met een dekkende (kleur) coating:

poreuze steen kleurafwerkingPoreuze stenen in een dekkende kleur verven is uiteraard ook een optie. Hiermee verbergt u de eventuele vlekken en oneffenheden en biedt u toch een extra beschermingslaag tegen slijtage die een poreuze steen nodig heeft. Daarnaast vergemakkelijkt het onderhoud. Door gebruik van een dekkende coating behoud u de natuurlijke structuur en tegelijkertijd geeft u een frisse en levendige kleur aan uw poreuze stenen.

Klik hier - Producten om een poreuze steen te verven met een dekkende coating.

Top 5 vragen over een poreuze steen verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van poreuze stenen.

 1. Kan ik mijn poreuze stenen verven? - Ja poreuze stenen zijn te verven. Het voordeel hiervan is ook dat de steen minder vocht en vuil absorbeert en daardoor dus een langere levensduur heeft.

 2. Is er een speciale verf voor poreuze stenen? - Er is niet echt een speciale verf of coating voor poreuze stenen. Wel is het belangrijk er een juiste primer op aan te brengen. Gaat u de poreuze steen transparant afwerking gebruikt u onze Vloerprimer 1K en voor een kleurafwerking gebruikt u de Vloerprimer 2K. Houd rekening met de zuiging van de poreuze steen. Daarna gebruikt minmaal 2 lagen Topcoat 2K Transparant of de Topcoat 2K Kleur als afwerking.

 3. Hoe maak ik de poreuze steen klaar om te verven? - De poreuze steen dient in iedergeval schoon, droog en vetvrij te zijn. Gebruik hiervoor onze Ontvetter. Verwijder indien nodig alle oneffenheden met schuurpapier. Zorg ervoor dat je de juiste korrel kiest voor jouw type steen. Daarna brengt u een geschikte primer aan.

 4. Hoe kan ik ervoor zorgen dat poreuze stenen langer meegaan? - Door de openingen in poreuze stenen kan zich vocht en vuil gaan nestelen. Door poreuze stenen te behandelen met een verf of coating verlengd u daarmee de levensduur. Er kan zich immers geen vocht of vuil doordingen in de steen.

 5. Moet ik mijn poreuze stenen met een kwast of roller verven? - Zowel de kwast als een roller zijn te gebruiken voor het verven van poreuze stenen. In de openingen of gaatjes van een poreuze steen is een kwast wellicht een iets betere optie, omdat u daar gewoon wat beter inkomt. En dan daarna de vlakke gedeeltes met een roller narollen.

 

Vragen over het verven van uw poreuze steen?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw anhydrietvloer via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0