• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particulier
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00


Kies de juiste coating om uw egaline vloer te verven.

Wilt u uw egaline vloer verven? Ontdek alles wat u moet weten over het verven van egaline vloeren op deze pagina. Leer wat egaline is en krijg meer inzicht in de belangrijkste aandachtspunten voordat u aan de slag gaat met het verven van uw egaline vloer. Van voorbereiding tot uitvoering, met onze uitgebreide informatie begrijpt u hoe een egaline vloer wordt gemaakt en kunt u tegelijkertijd een veel betere productkeuzes maken voordat u uw egaline vloer gaat verven.

Egaline vloer verven doe je zo...

Egalinevloer transparante afwerking
Transparant Klik hier
Egalinevloer kleurafwerking
Kleur Klik hier

Wat is een egaline vloer?

Een egaline vloer - ook wel egalisatievloer genoemd - is wat de naam doet vermoeden een een vloer die met een bepaald materiaal egaal is gemaakt. Egaline is een dun laagje vloeibaar mengsel van cement, kunsthars en toeslagstoffen die wordt aangebracht op een bestaande vloer om oneffenheden te egaliseren. Een egaline vloer is dus zelfnivellerend. Met andere woorden dat het vanzelf over de vloer heen vloeit met als resultaat is een zeer glad en egale ondergrond die geschikt voor het leggen van diverse vloerafwerkingen zoals bijvoorbeeld tegels, laminaat, vinyl of parket.

Egaline kan al in een hele dunne laag van slechts 1 millimeter dikte worden aangebracht. Maar normaal gesproken liggen de diktes variërend tussen de 2 en 30 millimeter. Uiteraard is dit afhankelijk van het soort ondergrond en hoe vlak deze is.

Welke egaline vloer coating heeft u nodig?

Voor een egaline vloer is er niet specifiek 1 type coating aan te wijzen. Het hangt allemaal af van gebruik van deze vloer. Hierbij kunt u kiezen uit een transparante of dekkende kleur coating op basis van acrylaat, epoxy en polyurethaan.

Een egaline vloer verven met een transparante coating:

Egalinevloer transparante afwerkingEen transparante coating op basis van epoxy of polyurethaan geeft de natuurlijke uitstraling aan een egaline vloer. Het laat de kleurnuances zien van de egaline vloer voor een eigentijdse moderne uitstraling. Met deze onderhoudsvriendelijke afwerking bent u tegelijkertijd beschermd tegen slijtage, vocht, vuil en verzekerd van een langdurige vloeroplossing.

Klik hier - Producten om een egaline vloer te verven met een transparante coating.

 

Een egaline vloer verven met een dekkende (kleur) coating:

Egalinevloer kleurafwerkingEr kan natuurlijk ook gekozen worden om de egaline vloer te verven met een van de vele kleuren. Op deze manier past de vloer naadloos bij uw interieur. Het beschermt tegen vocht en is tevens makkerlijker schoon te houden. Met een dekkende kleur coating is het dus mogelijk een geheel eigen sfeer te creëren en de vloer ook te beschermen.

Klik hier - Producten om een egaline vloer te verven met een dekkende coating.

 

Top 5 vragen over een egaline vloer verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van een egaline vloer. 

 1. Kan ik een egaline vloer verven?  - Ja, het is uiteraard mogelijk om een egaline vloer te verven. Het is echter essentieel om de vloer eerst goed voor te bereiden en de juiste verfproducten te gebruiken die geschikt zijn voor betonnen ondergronden. De keuze op welke coating u moet gebruiken hangt ook van het gebruik af en de ruimte waar de vloer ligt.

 2. Welke voorbereidingen zijn nodig voordat ik een egaline vloer kan verven? - Voordat u begint met verven van uw egaline vloer worden geschuurd met korrel 120 - 160 voor een betere hechting. Daarnaast is het aan te raden om een reeds behandelde vloer eerst goed te ontvetten en eventuele beschadigingen met Vloerfix te herstellen voordat u begint met verven. 

 3. Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van een egaline vloer? - Het wordt aanbevolen om een speciale coating te gebruiken die geschikt is voor betonnen ondergronden. Een onbehandelde vloer dient eerst voorzien te worden van een primer.

 4. Moet ik een primer gebruiken voordat ik de egaline vloer verf? - Alleen voor een onbehandelde vloer is het belangrijk om een primer te gebruiken voordat u begint met verven. Een goede primer zorgt namelijk voor een betere hechting van de coating op de egaline vloer en verbetert de duurzaamheid van de verflaag.

 5. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de coating gelijkmatig wordt aangebracht op de egaline vloer?  - Om ervoor te zorgen dat de coating gelijkmatig wordt aangebracht, is het belangrijk om een goede roller of kwast te gebruiken en de in dunne lagen aan te brengen. Werk systematisch en vermijd te grote overlappingen om een egale afwerking te bereiken. Laat elke laag volledig drogen volgens de instructies op de verpakking voordat u de volgende laag aanbrengt.

 

contact nodig

Vragen over het verven van uw egaline vloer?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw egaline vloer via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0