Kies deze kleur
 • Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particulier
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies


Kies de juiste coating om uw natuursteen te verven.

Gaat u uw natuursteen verven? Dan biedt deze pagina u alle informatie die u nodig. We omschrijven wat we onder natuursteen verstaan en waarom die zo belangrijke informatie is. Van marmer tot graniet en van leisteen tot kalksteen, natuursteen biedt een unieke esthetiek en structuur aan elk oppervlak. Door te begrijpen wat natuursteen exact is maakt dat een productkeuze makkelijker voor het verven van uw natuursteen. Echter, soms wilt u natuursteen een transparante beschermlaag geven of juist een nieuwe uitstraling geven met een frisse kleur.

Natuursteen verven doe je zo...

Natuursteen transparante afwerking
Transparant Klik hier
Natuursteen kleurafwerking
Kleur Klik hier

Wat is een natuursteen eigenlijk?

Zoals de naam als zegt is natuursteen een natuurlijk gevormd materiaal dat wordt gewonnen uit de aarde, en is in feite een stuk aardkorst. Zo'n aardkorst wordt langzaam vervormd met scheurtjes doordat de ondergrond ervan langzaam beweegt. Dit gehele proces is altijd aan de gang, het is een langzaam proces van gesteentevorming, waarbij mineralen zich samenvoegen onder hoge druk en temperatuur. Van dit trage proces merken wij niets, behalve wanneer er een aardbeving of vulkaanuitbarsting plaatsvindt dan versnel het proces zich. Natuursteen wordt wereldwijd als enorme blokken of plakken gewonnen in steengroeves en verschild dus per land van kleur en structuur., en later weer verzaagd in platen en tegels.

Natuursteen is dus eigenlijk gestold steen zoals magma en lava of uit versteend sediment zoals zand, kalk en kei en dus al miljoenen jaren oud.

Onder natuursteen valen dus vele soorten zoals o.a.: marmer, graniet, leisteen, kalksteen en kwartsiet, elk met hun eigen kenmerkende kleuren, patronen en eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt voor vloeren, wandbekleding, aanrechtbladen, bestrating, sculpturen en andere architecturale toepassingen vanwege zijn duurzaamheid, esthetiek en tijdloze uitstraling.

Welke natuursteen coating heeft u nodig?

Bij het kiezen van een natuursteen coating is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eigenschappen van de steen. Er zijn verschillende soorten natuursteen en die kan poreus of niet, waardoor beide stenen een andere aanpak nodig hebben. Op een harde gladde natuursteen zal een gewone primer of coating niet hechten daarvoor heeft u speciale tegelprimer voor nodig. Het is dus van belang te weten welk soort natuursteen u heeft voor het bestellen van de juiste primer en coating.

Een natuursteen verven met een transparante coating:

Natuursteen transparante afwerkingUw natuursteen met een transparante coating verven kan dienen als beschermlaag tegen vuil en slijtage. Dit versterkt de subtiele textuur en kleurnuances van natuursteen en tevens kan er geen vloeistoffen in de steen dringen. Voordat voor een transparante afwerking kiest is het van belang de steen goed te reinigen, en daarna te behandelen met een speciale primer voor natuursteen.

Klik hier - Producten om een natuursteen te verven met een transparante coating.

Een natuursteen verven met een dekkende (kleur) coating:

Natuursteen kleurafwerkingWilt u uw natuursteen in een dekkende kleur verven is dat uiteraard ook mogelijk. Dit kan zijn omdat de vloer in een wat mindere staat verkeerd, u een keer een andere interieur wilt waarbij de vloer wordt aangepast. Hoe dan ook een kleur coating helpen bij het verbergen van vlekken en oneffenheden en biedt het toch een extra beschermingslaag tegen slijtage en vergemakkelijkt het onderhoud.

Klik hier - Producten om een natuursteen te verven met een dekkende coating.

 

Top 5 vragen over een natuursteen verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven natuursteen.

 1. Kan ik alle soorten natuursteen verven? - Inprincipe zijn alle soorten natuursteen geschikt om te verven. Je hebt poreuze en niet-poreuze natuursteen en behoeven dus een andere aanpak, zoals het soort primer. U zult eerst moeten uitzoeken om welke specifieke type natuursteen u heeft die u wilt verven. proces. Lees hier meer over op onze keuzehulp pagina's: Natuursteen verven met transparante coating of Natuursteen verven met dekkende kleur coating.

 2. Moet ik de natuursteen voorbereiden voordat ik het ga verven? - Jazeker, de voorbereiding van het oppervlak is cruciaal voor een voor een goede hechting. U zult eerst het oppervlak moeten ontdoen van vuil, vet en andere verontreinigingen. Gebruik hiervoor onze Ontvetter. Daarna het aanbrengen van de juiste primer om de hechting van de verf te verbeteren.

 3. Welk type coating moet ik gebruiken voor natuursteen? - De juiste type coating hangt af van het type natuursteen en de beoogde toepassing. Maar veel belangrijker is eerst de juiste primer te gebruiken. Voor een gladde en harde natuursteen zult u onze Tegelprimer moeten gebruiken, terwijl dat bij de poreuze natuursteen de Vloerprimer 2K is. Beide zijn daarna af te werken met Topcoat 2K Kleur.

 4. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de verf lang meegaat op natuursteen? - Dit alles hangt af van de juiste manier van aanbrengen van de verf, aangebrachte laagdikte en kwaliteit van de verf of coating. Maar uiteraard ook afhankelijk van het gebruik en ruimte waarin de natuursteen zich bevindt zoals binnen of buiten bijvoorbeeld. Regelmatig onderhoud, zoals reiniging kan ook helpen om de levensduur van de verf of coating te verlengen.

 5. Hoe lang duurt het voordat de verf droog is? - De droogtijd van de verf hangt af van verschillende factoren, waaronder het soort verf of coating, de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. Over het algemeen kunt u rekenen op 12 tot 24 uur dat de verf of coating beloopbaar is, maar voor volledige uitgeharding is dat 5 tot 7 dagen. Daarna is het klaar voor gebruik.

 

contact nodig

Vragen over het verven van uw natuursteen?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw natuursteen via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0