Kies deze kleur
  • Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
  • Zowel voor de Professional als Particulier
  • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies


Kies de juiste coating om uw grindvloer te verven.

Mocht u van plan zijn uw grindvloer te gaan verven, dan biedt deze informatiepagina de ideale stap in de goede richting. We lichten op deze pagina een beetje uit hoe een grindvloer tot stand komt en waar het uit bestaat. Dit is erg belangrijke informatie omdat u dan een betere productkeuze kunt maken om u uw grindvloer op de juiste manier en met de juiste producten gaat verven waardoor de ruimte weer een nieuwe frisse uitstraling krijgt.

Grindvloer verven doe je zo...

Open Grindvloer kleurafwerking
Kleur voor open structuur Klik hier
Gesloten Grindvloer kleurafwerking
Kleur voor gesloten structuur Klik hier

Wat is een grindvloer eigenlijk?

Een grindvloer is eigenlijk precies wat het woord zegt: een vloer gemaakt van kleine grindkorrels. Deze korrels worden vermengd met een epoxyhars - een soort sterke lijm - en vervolgens op de vloer aangebracht. Dit mengsel wordt gladgestreken en uitgehard, waardoor een stevige en naadloze vloer ontstaat. De grindkorrels zijn in vele kleuren verkrijgbaar waardoor het ook mogelijk allerlei patronen op de vloer aan te brengen. Nu zijn er twee verschillende type grindvloeren: open structuur grindvloeren en gesealde of gesloten grindvloeren.

Bij een open structuur grindvloer worden de grindkorrels vermengd met een epoxyhars en op de vloer aangebracht. Nadat het mengsel is uitgehard, blijven de grindkorrels deels zichtbaar en voelbaar aan de oppervlakte. Dit geeft de vloer een natuurlijke en rustieke uitstraling.

Bij een gesealde of gesloten grindvloer worden de grindkorrels ook vermengd met een epoxyhars en op de vloer aangebracht. Echter, na het uitharden van het mengsel wordt er een extra transparante laag sealer of coating aangebracht. Deze laag bedekt de grindkorrels volledig en zorgt voor een glad en egaal oppervlak. Hierdoor voelt de vloer glad aan en is hij makkelijker schoon te houden in vergelijking met een grindvloer met open structuur.

Dus het belangrijkste verschil tussen deze twee typen grindvloeren is dus hoe de vloer eruitziet en aanvoelt waarbij een open structuur grindvloer heeft zichtbare en voelbare grindkorrels, terwijl een gesealde of gesloten grindvloer een glad en egaal oppervlak heeft.

Welke grindvloer coating heeft u nodig?

Het type coating dat u nodig heeft voor het verven van een grindvloer hangt af van verschillende factoren, waaronder de staat van de bestaande vloer, het beoogde gebruik en wel of geen vloerverwarming. Er zijn verschillende soorten coatings die worden gebruikt voor het verven van grindvloeren. Het is belangrijk om de eigenschappen van elk type coating te overwegen en te bepalen welke het beste past bij jouw specifieke behoeften en omstandigheden.

Een open structuur grindvloer verven met een dekkende (kleur) coating:

Grindvloer open structuur coatingHet verven van een open structuur grindvloer met een dekkende kleurcoating zal het verbruik veel hoger liggen om de grindkorrels volledig te kunnen bedekken. Het zal in meerdere lagen coating moeten worden aangebracht om zo een egale kleur te krijgen op de vloer en de gewenste sfeer in de ruimte. Het beschermt niet alleen de vloer maar voorkomt ook dat het vocht opneemt, en is tevens makkerlijker schoon te houden.

Klik hier - Producten om een grindvloer met open structuur te verven met een dekkende coating.

Een gesealde of gesloten structuur grindvloer verven met een dekkende (kleur) coating:

Grindvloer gesloten structuur coatingHet proces van het verven van een gesloten structuur grindvloer met een dekkende kleurcoating is niet veel anders dan bij een grindvloer met open structuur. Alleen het verbruik is uiteraard veel lager en zul zult eerst een laag Vloerprimer 2K moeten aanbrengen. Maar uiteindelijk resultaat van het verven van een gesloten structuur grindvloer met een dekkende kleurcoating ook in een strakke en egale vloer met een moderne uitstraling die gemakkelijk te onderhouden is die past bij de gewenste sfeer van de ruimte.

Klik hier - Producten om een grindvloer met gesloten structuur te verven met een dekkende coating.

Top 5 vragen over een grindvloer verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van een grindvloer.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat ik mijn grindvloer ga verven? - Voorbereiding is erg belangrijk voor een het verven van een grindvloer. Zorg ervoor dat de vloer grondig gereinigd en ontvet is. Gebruik hiervoor onze Ontvetter. En voor een gesealde of gesloten grindvloer geldt, goed schuren om de hechting van een coating te verbeteren en vervolgens eerst Vloerprimer 2K aanbrengen.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van mijn grindvloer? - Voor het verven van grindvloeren wordt vaak een wat dikkere coating gebruikt op basis van epoxy- of polyurethaan. Deze coatings zijn duurzaam en bieden een uitstekende hechting op grindoppervlakken. Welke keuze nou het meest geschikt is hangt van het gebruik en de omstandigheden van uw grindvloer. Ons advies is minimaal 2 lagen aan te brengen met onze Grindvloer Coating. Heeft u echter vloerverwarming brengt dan eerst 1 of 2 lagen Grindvloer Coating aan en als laatste 1 laag Topcoat 2K Kleur. Dit komt omdat de Grindvloer Coating snel kan verkleuren door verwarming of veel zonlicht en de Topcoat 2K niet.

Hoe lang duurt het voordat de geverfde grindvloer volledig droog is? - De droogtijd van een geverfde grindvloer kan variëren, afhankelijk van het type verf dat is gebruikt, de omgevingscondities en de dikte van de aangebrachte verflagen. Over het algemeen kunt u rekenen op ongeveer 12 tot 24 uur voordat de Grindvloer Coating stofdroog is, maar duurt c.a. 5 tot 7 dagen voordat de verf volledig is uitgehard is en gereed voor gebruik.

Is het mogelijk om een grindvloer te verven als deze al eerder is geverfd? - Ja, het is zeker mogelijk om een grindvloer opnieuw te verven, zelfs als deze al eerder is geverfd. Het is echter belangrijk om eventuele oude verflagen goed te reinigen met onze Ontvetter en de vloer goed te schuren voor goede hechting van de nieuwe verflaag te garanderen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de geverfde grindvloer lang mooi blijft? - Om de geverfde grindvloer lang mooi te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Gebruik voor het reinigen van de grindvloer met een mild schoonmaakmiddel met lauw water. Vermijdt schurende schoonmaakmiddelen die de verf kunnen beschadigen. Ook is het aan te raden om beschadigingen zo snel mogelijk bij te werken om verdere schade te voorkomen.

 

contact nodig

Vragen over het verven van uw grindvloer?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw grindvloer via email of ons Inno Coatings Contactformulier

  • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
  • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
  • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0