• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particuliere klusser
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00


Kies de juiste coating om uw marmoleum vloer te verven.

Wilt u uw marmoleum vloer verven? Dan vindt u hier alles over het verven van marmoleum. Het is belangrijk om te weten dat marmoleum niet alleen duurzaam is, veelzijdig en milieuvriendelijke eigenschappen heeft, en ook waar het van gemaakt is. Ook al lijkt dit wat overbodig, maar met deze informatie is het makkelijker een betere productkeuze te maken bij het verven van uw marmoleum vloer en een prachtig eindresultaat te bereiken. Gebruik onze unieke producten en tips om uw marmoleum vloer om te toveren tot een ware blikvanger in uw interieur.

Marmoleum vloer verven doe je zo...

Marmoleum transparante afwerking
Transparant Klik hier
Marmoleum kleurafwerking
Kleur Klik hier

Wat is een marmoleum vloer eigenlijk?

Een marmoleum vloer is een type vloerbedekking dat gemaakt is van natuurlijke materialen met als belangrijkste ingrediënten lijnzaadolie, houtmeel, harsen, kalksteen en jute. Het is dus niet alleen een milieuvriendelijk product maar staat ook bekend om zijn duurzame eigenschappen, lange levensduur, veerkracht, comfort en gemak in onderhoud.

Marmoleum vloer heeft een unieke uitstraling die lijkt op marmer, vandaar de naam "marmoleum" en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse interieurstijlen. Een marmoleum vloer is ook een populaire keuze voor mensen met allergieën, omdat het hypoallergeen is en geen stof of vuil vasthoudt.

Welke marmoleum vloer coating heeft u nodig?

Bij het verven van een marmoleum vloer is het belangrijk om een speciale coating te gebruiken die geschikt is voor dit type vloerbedekking. Omdat Marmoleum een flexibele eigenschap heeft, zijn traditionele verven niet geschikt. Gebruik dus een coating die specifiek is gemaakt voor linoleum- en marmoleum oppervlakken. Deze coatings zijn speciaal ontworpen om goed te hechten aan het marmoleum en flexibel genoeg om mee te bewegen met de natuurlijke beweging van marmoleum.

Een marmoleum vloer verven met een transparante coating:

Marmoleum transparante coatingEen transparante marmoleum vloer coating op basis van polyurethaan is elastisch en veert licht mee en heeft daardoor een hoge krasvastheid. De transparante coating wordt ook gebruikt om de natuurlijke uitstraling van het marmoleum vloer te behouden. Zo is de vloer toch optimaal beschermd tegen UV-licht, vocht, vuil en slijtage en bent u verzekerd van een langdurige vloeroplossing.

Klik hier - Producten om een marmoleum vloer te verven met een transparante coating.


Een marmoleum vloer verven met een dekkende (kleur) coating:

Marmoleum kleur coatingDe keuze om een marmoleum vloer in een dekkende kleur coating te verven, biedt de mogelijkheid het naar persoonlijke stijl of bedrijfsidentiteit te transformeren. Daarnaast draagt een kleur coating op een wat oudere marmoleum vloer bij aan het verbergen van vlekken, slijtage en oneffenheden en ziet het er weer als nieuw uit. Door de marmoleum vloer in een dekkende kleur te verven creëert u een bepaalde sfeer die naadloos past bij uw interieur.

Klik hier - Producten om een marmoleum vloer te verven met een dekkende coating.

 

Top 5 vragen over een marmoleum vloer verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van een marmoleum vloer.

 1. Wat is het verschil tussen marmoleum vloer en linoleum vloer? - Om maar heel kort en krachtig te zijn, is er totaal geen verschil tussen linoleum en marmoleum. Marmoleum is namelijk een merknaam voor linoleum en net als bij linoleum vloer in vele soorten en kleuren verkrijgbaar.

 2. Kan ik marmoleum vloer verven? - Ja, het is mogelijk om marmoleum vloer te verven. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat het oppervlak goed schoon is en vrij van vuil en vet, zodat de coating goed hecht. Als u onze unieke Kunststof Coating gebruikt, kunt u uw marmoleum vloer verven zonder gebruik van een primer. Wel van belang de vloer eerst goed te reinigen met onze  Vloerstripper.

 3. Is er een specifieke voorbehandeling nodig voor marmoleum verven? - Een goede voorbereiding is essentieel voor een professioneel eindresultaat van uw vloer. Reinig de marmoleum vloer grondig om vuil, vet en eventuele waslagen te verwijderen. Gebruik hiervoor onze Vloerstripper. Schuur daarna de vloer lichtjes met korrel 120 om de hechting van de coating te verbeteren. Daarna kunt u minimaal 2 lagen Kunststof Coating aanbrengen.

 4. Welk type verf moet ik gebruiken om marmoleum vloer te verven? - Voor het verven van marmoleum vloer kunt u alleen een speciale coating gebruiken. Gebruik onze kunststof coating die geschikt is voor gebruik op marmoleum vloeren, omdat net als het marmoleum enigszins flexibel zijn.

 5. Is na het verven van mijn marmoleum vloer nog vloerverwarming bestendig? - Een marmoleum vloer is na het verven met onze speciale Kunststof Coating nog steeds vloerverwarming bestendig. Dit komt omdat de Kunststof coating buiten flexibel en soepel te zijn ook UV- en warmtebestendig is. Dus een marmoleum vloer verven met onze kunststof coating is dus de ideale combinatie.

 

Vragen over het verven van uw marmoleum vloer?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw anhydrietvloer via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0