Kies deze kleur
 • Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particulier
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies


Kies de juiste coating om uw cementdekvloer te verven.

Gaat u uw cementdekvloer verven? Wij gevn u belangrijke informatie over het verven van cementdekvloeren. We benadrukken het belang ervan zoals bescherming, maar leggen u tevens uit waar cementdekvloer uit bestaat, wat cruciaal is voor een betere productkeuze. Deze informatie en tips zullen voor een goed eindresultaat zorgen bij het verven van een cementdekvloer.

Cementdekvloer verven doe je zo...

cementdekvloer transparante afwerking
Transparant Klik hier
Cementdekvloer kleurafwerking
Kleur Klik hier

Wat is een cementdekvloer eigenlijk?

Een cementdekvloer - ook wel zandcement dekvloer genoemd - is een essentieel onderdeel van moderne bouwconstructies. Zoals de naam u al doet vermoeden een mengsel van cement, zand en water uiteraard, met als doel een oude of nieuwe ondervloer te egaliseren of vlak te maken. Nadat het mengsel is gegoten, wordt het geëgaliseerd en gladgestreken zodat er een stevige en vlakke basis ontstaat voor verdere vloerafwerking.

Met een cemendekvloer egaliseer je dus de bestaande vloer of werk je leidingen en vloerverwarming weg. Een cementdekvloer is dus een laag die gestort wordt op de ondervloer maar waar nog een vloerbedekking overheen komt of een coating in transparant of kleur. De laagdikte van een cementdekvloer is afhankelijk van een aantal factoren maar varieert van minimaal 30 mm tot ongeveer 65 mm. Cementdekvloeren zijn duurzaam en bieden een solide ondergrond voor verschillende vloerbedekkingen, zoals tegels, laminaat, parket of pvc vloeren.

Welke cementdekvloer coating heeft u nodig?

Voor een cementdekvloer heeft u een coating nodig die geschikt is voor beton- of cementondergronden met het doel de vloer te beschermen tegen slijtage, vocht, vlekken en andere schade. Het is belangrijk om de juiste coating te kiezen op basis van de specifieke vereisten van de vloer en de persoonlijk gewenste uitstraling.

Een cementdekvloer verven met een transparante coating:

Cementdekvloer transparante afwerkingWilt u de cementdekvloer voorzien van een transparante coating, dan kan dat op basis van epoxy of polyurethaan zijn. Hiermee behoud je de natuurlijke uitstraling van een cementdekvloer. Met deze onderhoudsvriendelijke afwerking bent u tegelijkertijd beschermd tegen slijtage, vocht en vuil en verzekerd van een langdurige vloeroplossing.

Klik hier - Producten om een cementdekvloer te verven met een transparante coating.


Een cementdekvloer verven met een dekkende (kleur) coating:

Cementdekvloer kleurafwerkingUiteraard is er ook een keuze om de cementdekvloer in een dekkende kleur af te werken. Een dekkende kleur coating kan helpen bij het verbergen van vlekken en oneffenheden en biedt ook extra bescherming tegen slijtage. Door een dekkende kleur te verven op uw cementdekvloer creëer je een bepaalde sfeer in huis die past bij uw interieur, of aan de huisstyle van uw bedrijf.

Klik hier - Producten om een cementdekvloer te verven met een dekkende coating.

 

Top 5 vragen over een cementdekvloer verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van een cementdekvloer.

 1. Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van een zandcement dekvloer? - Voor het verven van een cementdekvloer adviseren wij onze Topcoat 1K of de Topcoat 2K, die specifiek is ontworpen voor cement- en betonvloeren. Het keuze tussen de Topcoat 1K en de Topcoat 2K is gebruik en ondegrond afhankelijk.

 2. Hoe bereid ik de zandcement dekvloer voor op het verven? - Het is essentieel om de vloer grondig schoon te maken en eventuele vuil, vet en stof te verwijderen. Vervolgens moet de vloer worden geschuurd met korrel 100 / 120.

 3. Moet ik eerst nog een primer gebruiken voordat ik de zandcement dekvloer ga verven? - Het wordt zeker aangeraden om een primer aanbrengen. Dit is alleen nodig bij een onbehandelde zandcementvloer. Een primer aan brengen zorgt namelijk voor een goede hechting van de afwerklaag. Bij een reeds geverfde vloer hoeft u dus alleen licht op te schuren zodat de nieuwe toplaag zich weer aan de oude verflaag kan hechten.

 4. Hoeveel coating heb ik nodig voor mijn zandcement dekvloer? - De benodigde hoeveelheid coating hangt af van de staat en grootte van de vloer. Lees op de pagina Hoeveel cementdekvloer coating heb ik nodig? om de exacte hoeveelheid coating te berekenen die u nodig heeft voor uw vloer.

 5. Hoe lang duurt het voordat de coating op de zandcement dekvloer droog is en de vloer beloopbaar is? - De beloopbaarheid na het verven van de vloer varieert omdat het  afhankelijk is van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Maar over het algemeen is de coating na 24 uur droog en na 48 uur beloopbaar. Pas na het uitharding van 5 tot 7 dagen, is de vloer pas volledig uitgehard weer klaar voor gebruik.

Ontdek meer nuttig cementdekvloer vragen - hier

 

contact nodig

Vragen over het verven van uw cementdekvloer?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw cementdekvloer via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0