• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particulier
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies

€0,00


Kies de juiste coating om uw PVC vloer te verven.

U gaat uw PVC vloer verven, dan bent u op deze pagina aan het juiste adres. PVC vloeren zijn momenteel erg populair in een moderne woninginrichting vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en onderhoudsgemak. We bespreken in het kort wat een PVC vloer nou precies is en waar u op moet letten als u de vloer wilt gaan verven. Het lijkt allemaal wat overbodig, maar als u begrijpt hoe PVC vloer wordt gemaakt, kunt u betere productkeuzes maken voordat u uw PVC vloer gaat verven. Zo leert u met de juiste voorbereiding en producten een verbluffende transformatie te bereiken voor je interieur met een geverfde PVC vloer.

PVC vloer verven doe je zo...

PVC vloer transparante afwerking
Transparant Klik hier
PVC vloer kleurafwerking
Kleur Klik hier

Wat is een PVC vloer eigenlijk?

De naam "PVC" staat voor polyvinylchloride (Poly Vinyl Chloride) en is dus een afgeleide van de chemische samenstelling. Het is een synthetisch polymeer, wat betekent dat het een chemische verbinding is die door de mens is gemaakt en niet in de natuur voorkomt.

"Poly" betekent veel en verwijst naar de vele vinylchloridemoleculen die samen een polymeerketen vormen. "Vinylchloride" is de naam van het monomeer, de eenvoudige bouwsteen waaruit PVC wordt gevormd. Dus, wanneer veel vinylchloridemoleculen aan elkaar worden gekoppeld, ontstaat polyvinylchloride ofterwijl PVC. Een PVC vloer is dus eigenlijk gewoon een soort vloerbedekking maar gemaakt van een speciaal soort plastic genaamd PVC.

Het is vergelijkbaar met andere soorten vloeren zoals laminaat of hout, maar in plaats van gemaakt te zijn van natuurlijke materialen zoals hout is een PVC vloer gemaakt van flexibele plastic. Het kan er vaak voorzien van patroon als hout of tegels, maar het is eigenlijk gewoon een dunne laag plastic die op de vloer wordt gelegd. Het is populair omdat het sterk is, niet snel beschadigd raakt en het gemakkelijk is schoon te houden.

Welke PVC vloer coating heeft u nodig?

Omdat PVC een soort kunststof is heeft u voor het verven van een PVC vloer een speciale wat flexibele coating nodig. Deze verf moet een goede hechting hebben op het Kunststof oppervlak. Het is dus belangrijk om een coating te kiezen die flexibel genoeg is om mee te bewegen met het PVC materiaal. Een coating die daar bij is op basis van polyurethaan en kan zowel uit transparant of dekkende kleur coating bestaan.

Een PVC vloer verven met een transparante coating:

Als u een PVC-vloer gaat verven met een transparante coating op polyurethaan basis, zal dit een beschermende laag creëren die de verf op de vloer beschermt tegen slijtage, krassen en vlekken. De coating zorgt voor extra duurzaamheid en verlengt de levensduur, terwijl het ook een glanzende of matte afwerking aan de vloer kan geven, afhankelijk van het type coating dat je gebruikt. Het biedt ook een gemakkelijk schoon te maken oppervlak en kan helpen om de kleur van de PVC vloer te behouden door het te beschermen tegen UV-licht en andere omgevingsfactoren.

Klik hier - Producten om een PVC vloer te verven met een transparante coating.


Een PVC vloer verven met een dekkende (kleur) coating:

Met gebruik van een dekkende kleur coating zal het resulteren in een totaal andere sfeer van de ruimte. De coating - vaak op polyurethaan basis - biedt een duurzame en beschermende laag die de vloer beschermt tegen slijtage, krassen en vlekken. Het zorgt voor een gelijkmatige en egale afwerking van de vloer door gebruik van een matte of glanzende coating. Deze coating biedt ook een gemakkelijk te reinigen oppervlak en verlengt de levensduur van uw vloer, die er weer als nieuw uitziet.

Klik hier - Producten om een PVC vloer te verven met een dekkende (kleur) coating.

 

Top 5 vragen over een PVC vloer verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van een PVC vloer.

 1. Kan ik mijn oude PVC vloer verven? - Ook een PVC vloer is te verven, wel is van belang dat u niet zomaar met elke soort verf of coating aan de slag kunt gaan. Gebruik hiervoor een coating of verf die geschikt is voor kunststof oppervlakten zoals onze Kunststof Coating.

 2. Kan ik mijn PVC vloer gelijk verven of moet ik eerst nog een primer aanbrengen? - Een PVC vloer heeft geen primer nodig maar wel een speciale verf dat geschikt is voor op kunststof. Gebruik hiervoor onze Kunststof Coating deze hecht zich direct op de PVC vloer. En nog veel belangrijkerdat de vloer eerst goed reinigd met Inno Coatings Vloerstripper, omdat alle soorten kunststof een soort vettig laagje hebben dat er af moet. Daarna kunt u het beste ook nog de PVC vloer licht opschuren (matteren) met korrel 240 voor een betere hechting. Gebruik hiervoor geen grovere korrel anders onstaan er zichtbare krassen in de vloer en dat zou zonde zijn.

 3. Waarom moet ik een PVC vloer schuren voordat ik ga verven? - Voordat u uw PVC vloer gaat verven is het van belang deze eerst te matteren ofterwijl licht op te schuren met korrel 240. Dit doet u om er zo voor te zorgen dat de coating of verf zich goed kan gaan hechten aan de kunststof. Door het schuren haalt u ook evt de kleine krasjes of beschadigingen uit de vloer voor een strak geverfd eindresultaat. Vergeet niet eerst de vloer te ontvetten/reinigen met onze Vloerstripper. Daarmee haalt u het vettige laagje wat standaard op kunststof zit eraf.

 4. Waarom moet ik mijn PVC vloer reinigen met Vloerstripper in plaats van een gewone reingingsmiddel? - Een gewone allesreiniger maakt de vloer wel schoon maar verwijderd niet het speciale vettige laagje wat standaard op kunststof vloeren zit. En dit is cruciaal voor de hechting van de coating.

 5. Hoe lang duurt mijn geverfde PVC vloer droog is klaar voor gebruik? - Nadat u de laatste laag heeft aangebracht is deze vaak binnen 12 tot 24 uur droog en beloopbaar. Dit varieert omdat het  afhankelijk is van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Maar voor het daadwerkelijk in gebruikname van de pas geverfde PVC vloer zult u echt 5 tot 7 dagen moeten wachten voordat deze pas volledig is uitgehard en klaar voor gebruik.

 

contact nodig

Vragen over het verven van uw PVC vloer?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw PVC vloer via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0