Kies deze kleur
 • Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particulier
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies


Kies de juiste coating om uw niet-poreuze stenen vloer te verven.

Wilt u uw niet-poreuze steen verven? Dan vindt op deze pagina genoeg informatie die u nodig heeft. Ook staan we stil bij wat een poreuze steen nu eigenlijk is. Nou lijkt dit een beetje overbodig maar is juist een belangrijk onderdeel bij het kiezen van het juiste productkeuze voordat u uw niet-poreuze steen gaat verven.

Wat is een niet-poreuze steen eigenlijk?

Niet-poreuze steen verven doe je zo...

niet-poreuze steen transparante afwerking
Transparant Klik hier
niet-poreuze steen kleurafwerking
Kleur Klik hier

Niet-poreuze steen, ook wel bekend als kunststeen of synthetische steen en is een soort steenachtig materiaal dat wordt samengesteld uit verschillende componenten, zoals harsen, pigmenten en aggregaten. In tegenstelling tot natuursteen heeft niet-poreuze steen een gesloten oppervlak dat geen vloeistoffen absorbeert en is hierdoor minder vatbaar voor vlekken en beschadigingen veroorzaakt door vocht, oliën of andere vloeistoffen. Niet-poreuze stenen worden vaak gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder aanrechtbladen, vloeren, wandbekleding en decoratieve elementen, vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en gemakkelijke onderhoud.

Welke niet-poreuze steen coating heeft u nodig?

Als u kiest om een niet-poreuze steen af te werken met een coating is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eigenschappen van de steen. Op een harde niet-poreuze steen zal een gewone primer of coating niet hechten daarvoor heeft u speciale tegelprimer voor nodig. Het is dus van belang te weten welk soort niet-poreuze steen u heeft voor het bestellen van de juiste primer en coating.

Een niet-poreuze steen verven met een transparante coating:

niet-poreuze steen transparante afwerkingUw niet-poreuze steen met een transparante coating verven is een zeer goede oplossing tegen vuil en slijtage. Ook zal het de subtiele textuur en kleurnuances van niet-poreuze steen versterken zodat er geen vloeistoffen in de steen kunnen dringen. Voordat voor een transparante afwerking kiest is het van belang de steen goed te reinigen, en daarna te behandelen met een speciale primer voor niet-poreuze stenen.

Klik hier - Producten om een niet-poreuze steen te verven met een transparante coating.

Een niet-poreuze steen verven met een dekkende (kleur) coating:

niet-poreuze steen kleurafwerkingEen niet-poreuze steen in een dekkende kleur verven is uiteraard ook mogelijk. Wordt veel toegepast om een oudere vloer op te knappen. Ook een dekkende kleur coating helpen bij het verbergen van vlekken en oneffenheden en biedt zo een extra beschermingslaag tegen slijtage en vergemakkelijkt het onderhoud.

Klik hier - Producten om een niet-poreuze steen te verven met een dekkende coating.

 

Top 5 vragen over een niet-poreuze steen verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van niet-poreuze stenen.

 1. Hoe maak je niet-poreuze steen klaar om te verven? - U moet er in iedergeval voor zorgen dat de niet-poreuze steen schoon, droog en vetvrij is. Gebruik hiervoor onze Ontvetter, deze lost vet en vuil inplaats te verspreiden zoals de meeste reinigers dat doen. Daarna is een geschikte primer aan te raden. Zonder primer is er geen goede hechting.

 2. Hoeveel lagen verf moet ik aanbrengen? - Ons advies is altijd minimaal 2 lagen coating aanbrengen om een ​​goede dekking te krijgen. Uiteraard zult u eerst een geschikte primer moeten gebruiken voordat u er een toplaag overheen gaat aanbrengen. Laat elke laag tussendoor goed drogen voordat u aan de volgende laag begint.

 3. Heeft de coating ook een beschermende werking? - Met de juiste producten en goed aangebracht beschermt een coatingslaag de niet-poreuze steen tegen slijtage, tegen krassen, vlekken en UV-straling.

 4. Welke verf gebruik je voor niet-poreuze steen? - Er zijn meerdere soorten verf die je kunt gebruiken voor het verven van niet-poreuze stenen. Coatings op basis van polyurethaan of acrylmat zijn de meest gebruikte soorten. Er is zijn ook coatings op epoxybasis maar raden wij niet altijd aan omdat epoxy niet uv-bestendig is en dus snel verkleurt door zonlicht of vloerverwarming, en bovendien erg krasgevoelig is.

 5. Is een coating voor niet-poreuze stenen ook goed voor buitengebruik? - Met de juiste voorbereiding en coating is dit ook toe te passen op niet-poreuze stenen die zich buiten op uw terras of buitengevel bevinden.


contact nodig

Vragen over het verven van uw niet-poreuze steen?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw niet-poreuze steen via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0