Kies deze kleur
 • Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particulier
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies


Kies de juiste coating om uw bitumen te verven.

U wilt uw bitumen gaan verven dan vindt u alle benodigde informatie op deze pagina. Wij geven u een korte uitleg wat bitumen voor materiaal. Dit lijkt wat niet van zo belangrijk maar om een betere productkeuze te kunnen maken is dit toch van belang voordat u begint aan het verven uw bitumen.

Bitumen verven doe je zo...

Bitumen kleurafwerking
Wit Klik hier

Wat is bitumen?

Bitumen is een essentieel maar vaak over het hoofd gezien onderdeel van ons dagelijks leven. Of je het je nu realiseert of niet, je komt regelmatig in aanraking met bitumen, van de wegen waarop je rijdt tot de daken die je huis beschermen. Maar wat is bitumen precies en waarom is het zo belangrijk? Bitumen, ook wel bekend als asfalt, is een plakkerig, zwart en zeer stroperig materiaal dat wordt gewonnen uit ruwe olie. Het wordt voornamelijk gebruikt in de aanleg en het onderhoud van wegen als bindmiddel voor aggregaten, waardoor een duurzaam en flexibel oppervlak ontstaat dat bestand is tegen zwaar verkeer en extreme weersomstandigheden.

Daarnaast speelt bitumen een cruciale rol in waterdichtingstoepassingen. Dankzij zijn waterbestendige en duurzame eigenschappen ideaal als dakbedekking voor platte daken. Het biedt bescherming tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur van het dak. Maar dat is niet alles! Bitumen heeft nog veel meer voordelen. Het is bijvoorbeeld ook een recyclebaar materiaal, wat bijdraagt aan duurzaam bouwen. Daarnaast biedt bitumen uitstekende geluids- en warmte-isolatie, waardoor het energiezuinig is.

Of je nu je dak, tuinhuis, schuur of zelfs je oprit wilt beschermen, een witte dakcoating biedt de perfecte oplossing. Het is een waterdichte en UV-bestendige coating die beschermt tegen weersinvloeden en de levensduur van het oppervlak verlengt. Daarnaast reflecteert een witte dakcoating het grootste deel van het zonlicht. Dit leidt tot een koeler binnenklimaat. Door de toepassing van witte dakcoating kan de temperatuur van een woning of bedrijfspand zonder airco aanzienlijk worden verlaagd, wat resulteert tot meer comfort en lagere energiekosten.

Welke dakcoating heeft u nodig?

Bij een bitumen dak is het belangrijk dat de coating niet alleen een goede hechting heeft maar ook flexibel en warmte-bestendig is.

Een bitumen verven met een dekkende (wit) coating:

Bitumen kleurafwerkingEr is voor bitumen geen keuze dan alleen de witte kleur. Door het bitumen alleen met een witte coating te verven, creëer je een constante, lagere oppervlaktetemperatuur en verleng je de levensduur van de dakbedekking. Daarbij draag het ook bij aan een lagere binnentemperatuur. Nog een extra pluspuntje  het rendement van zonnepanelen wordt sterk verbeterd door lagere omgevingstemperaturen.

Klik hier - Producten om een bitumen te verven met een dekkende coating.

 

Top 5 vragen over bitumen verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van bitumen.

 1. Kan ik bitumen verven? Ja, bitumen kan worden geverfd, maar het vereist specifieke voorbereiding en verfproducten die geschikt zijn voor gebruik op bitumineuze oppervlakken zoals de door ons aanbevolen Dakcoating.

 2. Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van bitumen? - Voor het verven van bitumen is het belangrijk om een verf te kiezen die geschikt is voor gebruik op bitumenoppervlakken. Onze Dakcoating is speciaal ontworpen om te hechten op bitumen en bestand zijn tegen de weersinvloeden. Daarbij draagt de witte dakcoating mee aan de verlaging van 70% van de oppervlaktetemperatuur. Ook wordt de levensduur van de dakbedekking verlengt en draagt bij aan een lagere binnentemperatuur. 

 3. Moet ik een primer gebruiken voordat ik bitumen ga verven? - Nee voor bitumen verven is geen primer nodig. Wel moet u zorgen dat het dak schoon is en dient u grondig te reinigen met Dakreiniger. Het bitumineuze dakbedekking moet minimaal een half jaar zijn blootgesteld aan weersinvloeden. Het reinigen is vooral belangrijk bij bitumen waar geen grindjes op liggen.
  Dus gladde kale bitumen moet zeer goed gereinigd worden alvorens te schilderen. Nieuw Bitumen met vrindjes kan zonder reinigen direct worden aangebracht.

 4. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de verf gelijkmatig wordt aangebracht op bitumen? - Om een gelijkmatige afwerking te krijgen, moet u een goede roller of kwast gebruiken en de verf in dunne lagen aanbrengen. Zorg ervoor dat het bitumenoppervlak schoon en droog is voordat u begint met verven.

 5. Hoelang duurt het voordat de geverfde bitumen droog is? - De droogtijd van geverfde bitumen kan variëren afhankelijk van factoren zoals de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid, evenals het type verf dat wordt gebruikt. Inno Coatings Dakcoating is stofdroog na ca. 8 uur bij 20°C.

 

contact nodig

Vragen over het verven van uw bitumen?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw bitumen via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0