Kies deze kleur
 • Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particulier
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies


Kies de juiste coating om uw linoleum vloer te verven.

Gaat u uw linoleum vloer verven dan is deze uitgebreide informatie pagina echt iets voor u. Wij laten u kennis maken met wat linoleum voor materiaal is, en bespreken welke producten u het beste kunt gebruiken bij het verven van een linoleum vloer. We horen u denken wat een overbodige informatie, maar als u beter begrijpt waarvan linoleum gemaakt is, kunt u ook een veel betere productkeuze maken voordat u uw linoleum vloer gaat verven. Met deze handige informatie helpen wij u bij het bereiken van een professioneel eindresultaat.

Linoleum vloer verven doe je zo...

Linoleum transparante afwerking
Transparant Klik hier
Linoleum kleurafwerking
Kleur Klik hier

Wat is een linoleum vloer eigenlijk?

Een linoleumvloer is een type vloerbedekking dat bestaat uit een samenstelling van verschillende natuurlijke materialen zoals lijnzaadolie, houtmeel, hars, kalksteen en diverse pigmenten. Dit mengsel wordt op een onderlaag van jute of canvas aangebracht en vervolgens samengeperst tot vellen of tegels. Linoleum vloeren zijn bekend om hun duurzaamheid, veerkracht en milieuvriendelijke eigenschappen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen waardoor ze geschikt zijn voor zowel thuis als commercieel gebruik. Linoleum vloeren zijn ook populair vanwege hun lange levensduur en relatief eenvoudig in onderhoud.

Welke linoleum vloer coating heeft u nodig?

Voor het verven van uw linoleum vloer is er een transparante of dekkende kleur coating beschikbaar, afhankelijk van uw specifieke behoeften en vereisten. Omdat linoleum van zichzelf enigszins flexibel is het belangrijk dat de coating dat ook is en kan meebewegen. De geschikte zachtere en elastische coating die daar het beste bij past is een kunststof coating op basis van polyurethaan. Deze veren dus licht mee en heeft daardoor een hogere krasvastheid.

Een linoleum vloer verven met een transparante coating: 

Linoleum transparante afwerkingEen transparant linoleum coating op basis van polyurethaan biedt een duurzame en beschermende afwerking voor linoleum vloeren. Deze coating creëert een sterke laag die bestand is tegen krassen, slijtage en vlekken en daarmee de levensduur van de vloer verlengd. Door zijn transparante eigenschap behoudt de coating de natuurlijke uitstraling van het linoleum waardoor kleur en textuur zichtbaar blijven. Bovendien biedt de polyurethaanbasis van de coating uitstekende weerstand tegen chemische stoffen en UV-straling en bestand is tegen verkleuring.

Klik hier - Producten om een linoleum vloer te verven met een transparante coating.


Een linoleum vloer verven met een dekkende (kleur) coating: 

Linoleum kleurafwerkingEen linoleum coating in een dekkende kleur biedt niet alleen bescherming voor linoleum vloeren, maar voegt ook een andere sfeer aan toe. Linoleum coating, gebaseerd op polyurethaan, creëert een sterke en duurzame laag die bestand is tegen krassen, slijtage en vlekken. Net als bij transparante coatings biedt de polyurethaanbasis uitstekende bescherming tegen chemische stoffen en UV-straling, waardoor de kleur behouden blijft en de vloer wordt beschermd tegen verkleuring.

Klik hier - Producten om een linoleum vloer te verven met een dekkende coating.

 

Top 5 vragen over een linoleum vloer verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van een linoleum vloer. 

 1. Kan ik mijn linoleum vloer verven? - Ja, een linoleum vloer kan zeker geverfd worden met de juiste coating en een goede voorbehandeling. Kijk of de vloer niet al te veel beschadigingen heeft, anders zou u deze eerst moeten repareren.

 2. Moet ik linoleum schuren voordat ik het ga verven? - Het is raadzaam om linoleum eerst te reinigen met Inno Vloerstripper voordat u gaat schuren, zo voorkomt u dat u het vuil in de vloer schuurt. Vloerstripper verwijded niet alleen vuil maar ook de waslaag, die standaard op linoleum aanwezig is. Daarna licht op schuren met korrel 120, dit bevorderd de hechting van de coating aan de linoleum vloer. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en stofvrij is voordat u begint met verven. 

 3. Is er een speciaal soort verf die ik moet gebruiken voor het verven van linoleum? - Linoleum vloer is een wat flexibele vloerbedekking en dus is niet elke verf geschikt. Gebruik hiervoor een kunststof coating. Ons adviesminimaal 2 lagen aanbrengen met Inno Coatings Kunststof Coating, een flexibele coating op basis van polyurethaan. 

 4. Kan een verf op linoleum gaan afbladderen? - Met de juiste producten en voorbereiding zal een geverfde linoleum vloer niet gaan bladderen. Zorg ervoor dat het linoleum goed schoon is en vrij van vet en vuil, gebruik hiervoor Inno Ontvetter. Schuur de vloer daarna lichtjes met korrel 120. Breng vervolgens de coating gelijkmatig aan in dunne lagen en laat elke laag tussentijds volledig drogen voordat je de volgende aanbrengt. Breng minimaal 2 lagen aan.

 5. Hoe lang duurt het voordat geverfd linoleum droog is en weer beloopbaar is? - De droogtijd van geverfd linoleum kan variëren afhankelijk van de aangebrachte laagdikte, verwerkingstemperatuur en vochtigheidsgraad. Over het algemeen kan het 12 tot 24 uur duren voordat de coating beloopbaar is. Hou deze droogtijd tussen de lagen goed in de gaten. De coating is pas na 5 tot 7 dagen volledig uitgehard en klaar voor gebruik.

 

contact nodig

Vragen over het verven van uw linoleum vloer?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw linoleum vloer via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0