Kies deze kleur
 • Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
 • Zowel voor de Professional als Particulier
 • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies


Kies de juiste beits om uw houten contructie te verven.

Gaat u uw houten constructie verven met beits? Dan is deze pagina uw ideale startpunt. Houten constructies zijn een veelvoorkomend en veelzijdig onderdeel van zowel binnen- als buitenruimtes. Of het nu gaat om een terras, schutting, tuinhuis of meubelstuk, hout voegt warmte en karakter toe aan elke omgeving. We leggen u in het kort uit wat we verstaan onder houten constructie en hoe u deze het beste kunt verven met een beits. Door juist te weten waar uw houten constructie nou precies van is gemaakt, des te betere productkeuze u kunt maken voordat u uw houten constructie gaat verven.

Houten constructie verven doe je zo...

Houten constructie transparante afwerking
Semi-transparant Klik hier
Houten constructie dekkende kleurafwerking
Kleur Klik hier

Wat is een houten constructie?

Een houten constructie verwijst naar elke structuur die hoofdzakelijk is gebouwd met behulp van hout als bouwmateriaal. Uiteraard kan dit uit vele soorten hout bestaan. Het omvat vele toepassingen, variërend van kleine houten meubels tot grote gebouwen en infrastructurele projecten.

Enkele voorbeelden van houten constructies zijn:

Houten meubels o.a.: tafels, stoelen, kasten, bedden en andere meubelstukken die hoofdzakelijk zijn vervaardigd van hout.

Houten woningen o.a.: traditionele woningen gebouwd met houten balken, spanten en planken vallen onder deze categorie. Dit kan variëren van kleine hutten tot grote villa's.

Houten dekken o.a.: buitenterrassen of veranda's die zijn gebouwd van houten planken en ondersteund worden door houten balken.

Houten schuttingen o.a.: pergola's, omheiningen en overkappingen in tuinen en buitenruimtes die zijn gemaakt van houten palen, latten en balken.

Houten bruggen o.a.: loopbruggen, kleine voetgangersbruggen, loopbruggen en voetpaden die zijn geconstrueerd met houten materialen.

Houten constructie zijn populair vanwege de natuurlijke uitstraling, warmte en duurzaamheid van hout als bouwmateriaal. Het gebruik van hout in constructies biedt ook flexibiliteit, en het kan een milieuvriendelijke optie zijn, afhankelijk van de bron van het hout en de productiemethoden.


Welke houten constructie beits heb ik nodig?

De keuze van de beits voor uw houten constructie hangt af van verschillende factoren, waaronder het type hout, de beoogde uitstraling, de locatie (binnen of buiten) en de mate van bescherming die je nodig hebt. Bij het kiezen van een beits is het belangrijk om de instructies te volgen en de geschiktheid voor jouw specifieke toepassing te overwegen. Het kan ook nuttig zijn om een klein proefstukje aan te brengen om te zien hoe de beits eruit zal zien op het hout voordat u de hele constructie behandelt.

Een houten constructie verven met een semi-transparante beits:

Houten constructie transparante afwerkingEen semi-transparante beits laat de natuurlijke textuur en kleur van het hout doorschijnen en bieden een lichte bescherming tegen UV-stralen en vocht. Hoe meer lagen semi-transparante beits u aanbrengt des de dieper en dekkende de kleur wordt en houtnerven minder zichtbaar zijn. Een semi-transparante beits geeft een bescherming tegen weersinvloeden, UV-straling en blauw schimmel tot wel 4 tot 5 jaar.

Klik hier - Producten om een houten constructie te verven met een semi-transparante beits.


Een houten constructie verven met een dekkende (kleur) beits:

Houten constructie transparante afwerkingDekkende beitsen bieden een volledige dekking van het hout en zijn ideaal voor het verbergen van onvolkomenheden en het bieden van maximale bescherming tegen UV-stralen, vocht en schade door weersinvloeden. Ze zijn geschikt voor buitentoepassingen zoals houten gevelbekleding, schuttingen en buitentimmerwerk. Een dekkende beits geeft een bescherming tegen weersinvloeden, UV-straling en blauw schimmel tot wel 7 tot 8 jaar.

Klik hier - Producten om een houten constructie te verven met een dekkende beits.

 

Top 5 vragen over een houten constructie verven?

De meest voorkomende vragen die wij ontvangen over het verven van een houten constructie.

 1. Wat is het verschil tussen beits en verf voor houten constructies? - Beits heb je in een dekkende, transparante of semi-transparante afwerking die de natuurlijke textuur en kleur van het hout behoudt, terwijl verf een dekkende afwerking biedt die de houtnerf bedekt. Beits dringt dieper in het hout en biedt over het algemeen betere bescherming tegen UV-stralen en vocht dan verf.

 2. Moet ik een houten constructie voorbereiden voordat ik het ga beitsen? - Een goede voorbereiding van het hout is cruciaal voor een goede hechting van de beits en duurzaamheid van de afwerking. Denk aan bijvoorbeeld het reinigen van het oppervlak om vuil en stof te verwijderen, schuren om de poriën te openen en een glad oppervlak te creëren.

 3. Hoe breng ik beits aan op houten constructies? - Beits kan worden aangebracht met een kwast, roller of spuitpistool. Zorg ervoor dat de beits gelijkmatig wordt aangebracht en dat u in de richting van de houtnerf werkt. Overmatige beits moet worden afgeveegd om druipen en ophoping te voorkomen. Laat elke laag beits voldoende drogen voordat u een volgende laag aanbrengt.

 4. Hoe lang duurt het voordat de beits droog is? - De droogtijd van beits kan variëren afhankelijk van factoren zoals de samenstelling van de beits, de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid en de aangebrachte laagdiktes. De droogtijd ligt ongeveer rond de 2 uur bij een temperatuur van 20°C voordat de beits droog is voor aanraking of het aanbrengen van een volgende laag.

 5. Hoe kan ik de duurzaamheid van beits op houten constructies verbeteren? - Om de duurzaamheid van beits te verbeteren, kunt u overwegen om meerdere lagen aan te brengen, vooral op houten constructies die blootgesteld worden aan veel gebruik of extreme weersomstandigheden. Hou er rekening mee dat bij een transparante of semi-transparante beits hoe meer lagen des te donker 0f voller de kleur en minder zichtbare houtnerf. Regelmatig onderhoud, zoals reinigen en opnieuw aanbrengen van beits indien nodig, kan ook helpen om de levensduur van de houten constructies te verlengen.

 

contact nodig

Vragen over het verven van uw houten constructie?

Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust vrijblijvend tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw houten constructie via email of ons Inno Coatings Contactformulier

 • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
 • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
 • Email:           [email protected]
Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0